Verslag: Jos van Moorsel
Foto’s: Tessa van Gameren

Zwolle, 2-5-2021 – De DBL Cup is dit seizoen naar Weert gegaan. In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd werd tegenstander Yoast United verslagen. De eindstand werd 88-98.

Zowel BAL als Yoast United wisten in het eerste kwart vlot te scoren. Aan Weerter zijde kwam vooral Trevor Jasinsky goed uit de verf en aan de andere kant liet Andres Ibarguen al zien dat hij een belangrijke rol zou gaan spelen. Op het einde van het kwart had BAL een kleine voorsprong en het kwart werd afgesloten met 22-26.

In het tweede kwart kon BAL een klein gaatje slaan en door hard werken van Quatarrius Wilson werd er een voorsprong opgebouwd van 10 punten. Maar tegen het einde van deze periode had Yoast hier nog enkele punten van afgesnoept: 43-49 in het voordeel van BAL.

Bij aanvang van het derde kwart wist BAL de voorsprong nog uit te breiden naar 49-61 maar Yoast United kon via topscorer Andres Ibarguen de voorsprong teniet te doen. Sander Hollanders maakte er nog 71-73 van in het voordeel van BAL en het laatste kwart kon BAL beginnen met twee punten voorsprong.

In het vierde kwart deed Yoast United er alles aan om het spel in haar voordeel te laten omslaan maar BAL wist alle aanvallen te weerstaan en de schoten van o.a. Hollanders, Jasinsky en Wilson deden alle hoop van Yoast United vervagen. In de laatste minuut probeerde Yoast United via het “stoppen van de klok” (fouten maken, 2 vrije worpen incasseren en een driepunter maken) de wedstrijd om te buigen, maar BAL was onverbiddelijk aan de vrijeworp-lijn.

Beide partijen hadden zich goed voorbereid op de confrontatie. BAL slaagde erin om de spelmaker van Yoast United (vorige wedstrijd 52 punten) van het scoren te weerhouden. Hij werd aan banden gelegd door Roel van Overbeek. Maar met 16 assists was hij toch zeer waardevol voor de Bemmelse ploeg. Vooral Andres Ibarguen werd vaak gevonden en hij werd met 39 punten topscorer van de wedstrijd.

Aan de kant van BAL waren er meerdere spelers die elkaar afwisselden met scoren en de speelminuten werden door 10 spelers verdeeld. Spelers, die allemaal scoorden. Bij Yoast werd er door 6 spelers gescoord en moesten 4 spelers meer dan 30 minuten in het veld staan. Bij BAL was het beter verdeeld. Alleen Sander Hollanders maakte meer dan 30 minuten.

Voor BAL was een week geleden al sprake van een succesvol seizoen. Het behalen van de play-off was voor coach Radenko Varagic al een (ingecalculeerde) kers op de taart en nadat in de kwart finale Leiden werd verslagen kwam er een kers bij. Nog een kers op de taart toen Feijenoord werd verslagen en met het behalen van de DBL CUP is er nog een heel mooie kers op de taart bijgekomen.