Basketbal Academie Limburg (BAL) zegevierde afgelopen vrijdag over Z&Z Feijenoord. In een spannende wedstrijd werd er in de laatste seconden gewonnen van deze tegenstander.

De wedstrijd ging gelijk op. Het eerste kwart eindigde gelijk (18-18) maar hierna namen beide partijen om beurten een voorsprong.

Na de rust nam Feijenoord weer een voorsprong van 10 punten, maar de uitblinkers Wietze Nossek (17 punten 10 rebounds) en Jasinsky (5/7 driepunter) dichtten het gat.

In het laatste kwart weet BAL nog te komen tot een voorsprong van 10 punten, en ook Feijenoord weet dit gat te dichten. Echter, BAL weet vlak voor het einde een voorsprong van één punt te creëren (80-79) en in de laatste seconden probeert Feijenoord via fouten “de klok te stoppen” en via driepunters de winst naar zich toe te trekken. Maar dat mislukt en de eindstand is 84-79.

In Weert is het feest en buiten de sporthal wachtten enkele supporters die de wedstrijd op TV gevolgd hadden. Met applaus, toeters en claxon werden de spelers opgewacht bij het verlaten van de sporthal.

De CUP-finale is bereikt en deze wordt gespeeld in Zwolle. De tegenstander is Yoast United uit Bemmel.

De wedstrijd begint om 14:30 uur. Studio Sport zendt de bekerfinale live uit op NPO1.