Regionaal Talenten Centrum ‘Basketball Academie Limburg’ onderzoekt samen met basketballclub ‘High Five’ uit Tilburg de mogelijkheden voor een samenwerkingsverband.

In de afgelopen maanden zijn door beide clubs een aantal gesprekken gevoerd. Die gesprekken hebben deze week geleid tot een intentieverklaring. De komende maanden gaan gebruikt worden om zaken concreet te maken. Ook zal er met verschillende partijen om tafel worden gegaan, waaronder de gemeente Tilburg.

Een van de plannen is een dependance in Tilburg van het Regionaal Talenten Centrum. Het doel is aankomend jaar te starten met een ontwikkelingsprogramma voor de U12 en U14 in Tilburg. Met dit programma wordt jongens uit de regio Zeeland & Noord-Brabant met extra trainingen een goede fundamentele basis gegeven. Dit in combinatie met een competitie spelend team.

Na U14/U15 zullen een aantal talenten uit deze groep doorstromen in de U16 in Weert. Hier vervolgen ze het  ontwikkelingsprogramma om in de toekomst uit te stromen als professioneel basketballer. Het ontwikkelingsprogramma in Tilburg zal vergelijkbaar zijn met het ontwikkelingsprogramma U12-U16 in Weert. Naast extra basketball- en performance trainingen zal er een koppeling komen met het Willem II college. Deze school is gespecialiseerd in het begeleiden van Topsporters en zal zorg dragen voor een goede balans tussen school en basketball. Er zal een trainer worden toegevoegd aan de begeleidingsstaf van Basketball Academie Limburg. Zo zullen de spelers in Tilburg ook een optimale begeleiding kunnen verwachten.

Informatieavond
Ben je geïnteresseerd om aankomend jaar in te stromen of wil je meer informatie over het programma? Kom dan naar de informatieavond op 20 Maart 2018. Aanmelden is verplicht door een mailtje te sturen naar: cm@basketballpromotielimburg.nl

Tijd: 19:30-20:30

Locatie: Willem II College, Tatraweg 80, 5022 DS Tilburg

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search