Sinds dit seizoen zijn doordeweeks in de sporthallen in Weert twee Luxemburgse meiden te vinden. Twee meiden die de nog steeds groeiende meiden-opleiding van BAL hebben gevonden. Het gaat om Milla & Carmen Macleanen, allebei geboren in Luxemburg. Hoe ze in Weert terecht zijn gekomen, dat lees je hier.

De nu 15 jarige Milla Macleanen is in Luxemburg geboren en speelt vanaf haar 6e jaar basketbal. Ze is begonnen bij de Luxemburgse club “Musel Pikes”. Ondanks het feit dat ze naast basketbal, ook succes had met taekwondo, is ze na haar verhuizing naar Trier (net over de grens in Duitsland) gestopt met Taekwondo. In Trier speelde ze basketbal voor MJC Trier. Toen Milla 12 jaar was, heeft ze zich voor de selectie van het Duitse Rheinland-Pfalz geplaatst. Ook nadat ze weer terugkeerde naar Musel Pikes in Luxemburg, heeft Milla nog bijna één jaar in de Duitse selectie getraind. Aangezien de Duitse trainingen geen rekening hielden met de Luxemburgse competitie, was die combinatie qua planning zeer lastig. Omdat Milla inmiddels voor deLuxemburgse selectie was gevraagd, heeft ze de overstap van de Duitse selectie naar de nationale selectie van Luxemburg gemaakt. Daar heeft ze de afgelopen 2 jaren U14 en U15 gespeeld. In het eerste seizoen bij de Musel Pikes werd Milla (met haar U14 team) vice kampioen van Luxemburg. In het tweede seizoen heeft Milla met haar club de Luxemburgse U16 bekerfinale gewonnen.

Echter omdat Milla later graag in Nederland wil gaan studeren, heeft ze de afgelopen zomer besloten om naar een Nederlandse school te gaan en dus niet meer bij de Luxemburgse selectie te gaan trainen. Vanaf dit seizoen speelt Milla niet alleen vol enthousiasme voor haar club Musel Pikes maar krijgt ze ook een nieuwe uitdaging van de Academie. Ze vindt de trainingen bij de Academie erg leerzaam en heel leuk. Milla, je bent bij ons van harte welkom!

De nu 14 jarige Carmen Macleanen is op 5 jarige leeftijd met basketbal begonnen. Omdat ze toen in Luxemburg woonde, begon ze bij de lokale vereniging “Musel Pikes”. Toen Carmen bijna 7 jaar was, verhuisde ze samen met haar familie naar Trier in Duitsland. Hier ging ze spelen voor MJC Trier. Echter omdat er in de omgeving van Trier te weinig meisjes teams (en dus maar weinig tegenstanders) waren, wilde ze weer terug naar haar oude vereniging in Luxemburg. Omdat Carmen de afstand van Trier naar Luxemburg (= 50km) met de trein moest afleggen, is Carmen pas sinds 2 jaar weer terug bij de Luxemburgse Musel Pikes. Twee maanden nadat ze in Luxemburg begon, werd ze gevraagd om deel te nemen aan de trainingen van de Luxemburgse nationale selectie. In het eerste seizoen bij de Musel Pikes, werd Carmen (me

t haar U14 team) vice kampioen van Luxemburg. In december 2016 werd Carmen geselecteerd om met de beste 12 speelsters van Luxemburg, deel te nemen aan een 3 landen toernooi (Duitsland, Frankrijk en Luxemburg) in Zuid Duitsland. Een paar maanden later stond Carmen met haar club in de Luxemburgse U14 bekerfinale. Omdat Carmen in het voorjaar van 2017 geblesseerd raakte, kon ze niet met de selectie deelnemen aan de trainingswedstrijden tegen het Nederlandse team die deze zomer in Weert plaatsvonden.Door haar Nederlandse ouders spreekt Carmen wel Nederlands maar omdat Carmen ook graag Nederlands wil leren schrijven, heeft ze de afgelopen zomer besloten om in Nederland naar school te gaan.
Carmen denkt in Weert de school te hebben gevonden waar ze school, basketbal en (nieuwe) vriendschappen perfect kan combineren. Weert ligt op iets meer dan 2 uur rijden van Trier dus vindt Carmen het geen groot probleem om elke week op en neer te rijden. Omdat Carmen in de weekenden naar huis (in Trier) gaat, blijft ze in de weekenden bij haar team in de Luxemburgse competitie spelen. Echter na 2 seizoenen met de Luxemburgse U14 selectie te hebben getraind, kan ze nu niet meer naar de trainingen van de Luxemburgse selectie. Carmen heeft het zowel in Weert als bij de Musel Pikes zeer goed naar haar zin.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search