Matthew van Tongeren is dit seizoen wederom te zien in Sporthal Boshoven. De 24-jarige Wageninger heeft een handtekening gezet onder een verbintenis voor één seizoen. Hiermee begint het DBL-team van Basketball Academie Limburg al aardig vorm te krijgen.

Van Tongeren is afkomstig uit de jeugdopleiding van Den Bosch waar hij deel uitmaakte van een zeer talentvolle lichting. In 2011 maakte de 2.01 meter lange forward zijn debuut in de Dutch Basketball League namens Eiffeltowers. Via clubs als Amsterdam en Nijmegen besloot hij in 2014 om voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen.

Toch miste hij het basketbal. Een aanbod van BSW afgelopen jaar kwam op het perfecte moment en zorgde voor een return op het hoogste nationale niveau. Afgelopen jaar heeft hij een zeer goede indruk gemaakt op coach Varagic, die zeer verheugd is met het aanblijven van de krachtige forward.

Van Tongeren zelf kijkt uit naar een nieuw seizoen in Weert. “Ik heb afgelopen jaar al gebruik mogen maken van de goede faciliteiten in Weert. In combinatie met de goede technische staf is dit voor mij de ideale plek om in mezelf te investeren en me te ontwikkelen.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search