Basketball Academie Limburg verwelkomt Sam van Dijk. De 21-jarige point guard heeft een verbintenis getekend tot medio 2019. Het basketbal in Weert gaat hij combineren met z’n opleiding aan de universiteit van Rotterdam.

Van Dijk is op 5-jarige leeftijd begonnen bij DAS Delft. Na een aantal jaar heeft hij de overstap gemaakt naar Lokomotief Rijswijk. Zeven jaar later keerde hij terug naar Delft om te spelen voor Punch. In de afgelopen twee jaar heeft hij gespeeld voor het U24- en heren 1-team van Forward Lease Rotterdam. In de wedstrijden tegen BAL/BSW heeft hij een zeer goede indruk achtergelaten op de technische staf van de club uit Weert.

Bij Forward Lease Rotterdam kwam de 1.94 meter lange Van Dijk in twintig wedstrijden gemiddeld tien minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was hij goed voor 2.6 punten, 1.1 rebounds en 0.7 assists. Na afloop van het seizoen werd Van Dijk gekozen in het All*Rookie Team.

Zelf is van Dijk ook zeer verheugd met de overstap naar Basketball Academie Limburg. “Weert voelt voor mij als de juiste stap om in de eredivisie te komen. Daarnaast biedt het een ideale plek om mij goed te ontwikkelen en veel te leren van coach Varagic.”

Na Jules Schild heeft BAL het ook voor elkaar gekregen om Van Dijk voor twee jaar aan zich te binden. Hiermee laat de club uit Weert zien aan de toekomst te willen werken en vervolg te geven aan de lange termijn doelstellingen zoals in mei van dit jaar zijn uitgesproken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search