Basketbal Academie Limburg heeft zich versterkt met een Amerikaanse speler. Trey Burch-Manning speelt komend seizoen in het zwarte shirt van BAL.

Burch-Manning speelde de afgelopen jaren voor het basketbalteam van the University Of South Dakota, uitkomend in NCAA D1. In de Summit-league werd hij twee keer uitgekozen als een van de beste 10 spelers uit de league. In 31 minuten per wedstrijd gooide Trey er gemiddeld 11 punten in. De bijna 2 meter lange stretch forward zal de 4 positie gaan invullen en heeft een uitstekend 3-puntschot. Vanuit de pick&pop situatie scoorde hij afgelopen seizoen gemiddeld 1.45 punt per keer balbezit. Een speler om naar uit te kijken dus.

Coach Radenko Varagic is verheugd Trey Burch-Manning komend seizoen in zijn gelederen te hebben. Varagic: “Ik ben blij dat Trey voor komend seizoen bij BAL getekend heeft. Met Trey zijn mogelijkheden hebben we er zowel verdedigend als aanvallend een goede versterking bij. We hebben er een goede versterking bij. Ik kijk ernaar uit om komend seizoen te zien wat hij ons gaat brengen.” Ook voorzitter Jeroen van Veen is verheugd met de komst van de Amerikaan: “Om komend seizoen naast de sporthal ook de businessclub voller te krijgen zullen we met resultaten moeten komen. Trey gaat hier zeker van invloed op kunnen zijn. Goed om te zien dat naast een volledig vernieuwde hal met licht, geluid en een basketbalvloer, nu ook het basketbalteam duidelijke vormen begint te krijgen. Ik nodig basketbal-liefhebbers en de ondernemers van Limburg uit om komend seizoen een kijkje te komen nemen naar ons vernieuwde basketbal-avondje uit.”

Hoogtepunten van Trey vind je via:

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search