Weert – Basketbal Academie Limburg (BAL) is er in geslaagd om voor de komende twee jaar een Kroatisch toptalent aan zich te binden. De 20-jarige Kroaat Marijan Obad is tot 2021 te zien in Sporthal Boshoven.

Marijan Obad begon in 2008 met basketballen bij BC Dubrovnik. In zijn 7 jaar daar groeide hij uit tot een van de beste spelers in alle jonge categorieën. Zijn laatste jaar was indrukwekkend. Mede door zijn gemiddeldes van 22 punten, 10 rebounds en 5 assists werd zijn team vierde in de sterke Kroatische jeugdcompetitie. Zijn basketballcarriere vervolgde hij in Canada. Op de prep-school BC Christian Academy in Vancouver werd hij een betere basketballer. Op deze school nam hij het op tegen veel sterke Amerikaanse colleges. Ook hier hoge gemiddeldes van 21 punten, 8 rebounds en 7 assists. Tot afgelopen seizoen heeft hij in Texas op de CYM Academy ervaring mogen opdoen met het spelen tegen grote colleges. Ook hier gemiddeldes om over naar huis te schrijven: 25 punten, 9 rebounds en 9 assists.

Obad is zeer te spreken over de verhalen die hij heeft gehoord over de basketballopleiding in Weert. “Ik zie dit als een kans om van mezelf een betere basketballer te maken. Ik teken voor twee jaar omdat ik hoop onder coach Radenko Varagic mezelf te verbeteren. Ik wil zo hoog mogelijk spelen en op deze manier hoop ik over twee seizoenen een mooie vervolgstap te kunnen maken. Ik kijk er naar uit om wedstrijden in de DBL te komen spelen. Daarnaast hoor ik ook positieve verhalen over de zakelijke kanten van BAL. Ik ben blij met mijn keuze.”

Ook de hoofdcoach van BAL is te spreken over zijn nieuwe aanwinst. “Over de beelden die ik van Marijan heb gezien, was ik zeer te spreken. Hij heeft een sterke drive naar de basket. Aangevuld met een goed driepuntschot is hij een mooie aanwinst voor onze basketbal academie.”

Marijan Obad tekent voor twee seizoenen bij de Limburgers.

Kijk HIER voor een filmpje.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search