De laatste uitwedstrijd van het seizoen stond op het programma. Deze zou plaatsvinden in Tilburg om 12:45. Echter werd de wedstrijd met een half uur verlaat doordat er een overtime bezig was van de voorgaande pot. Gelukkig was Joe die eerder deze week werd geveld door ziekte weer fit en aanwezig. Ook Koen, die donderdag een blessure had opgelopen, stond gelukkig klaar om aan te treden namens de kampioen uit Weert. De strijdlust van beide heren zijn altijd zeer gewenst en zeker bij deze, altijd lastige, uitwedstrijd.

De vorige keer dat we in Tilburg speelden wonnen we thuis weliswaar met 53-35, maar deze wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs en er was voldoende leerstof opgedaan op afgelopen ontmoeting op 18 maart. Uit dat verslag kwam voornamelijk naar voren dat onze tegenstander uit Tilburg moeite had op de vrijeworp lijn en we voornamelijk daardoor, na een achterstand, het verschil konden maken. Deze wedstrijd leek de vrijeworp lijn in Tilburg ook dichterbij te liggen dan die in Weert ligt. Misschien is dat de reden geweest.

Nog een verschil, in tegenstelling tot de vorige ontmoeting, is dat dit keer dat BAL uit de startblokken vloog. Een voorsprong van 5-9 was na het eerste kwart gecreëerd. Je kon merken dat BAL nog aan het nagenieten was van de vorige wedstrijd en zette dat schitterende spel wederom voort. Aanvallen werden met goede loopacties gevolgd door schitterende inside passes om zo de bal er vrij in te leggen. Zo oogstrelend dat het thuispubliek er niet aan ontkwam om ook te klappen voor de regerend kampioen. Na de eerste helft werd de score bepaald op 19-29.

Ook in de 2e helft werd er door BAL goed gespeeld alleen werd het minder met mooie passende aanvallen gedaan. Nu lagen er ruimtes in de bucket. Deze werden helaas niet gelijk benut, want we wilden te veel scoren vanuit het afstandsschot, wat niet maar viel. Na goede coaching werd eindelijk de vrije ruimte benut door naar binnen te slashen en de eindstand te bepalen op 46-79.

Mooie overwinning in een aparte wedstrijd. Een wedstrijd waar scheidsrechters en tafel een aantal verrassende beslissingen maakten. Bijvoorbeeld de 5e persoonlijke fout die Jelle kreeg voor het uittikken van de bal. En een tweetal gescoorde punten van BAL die aan high 5 werd gegeven, vervolgens wel bij BAL bijgeteld maar niet bij high 5 werd verwijderd. Gelukkig hebben onze spelers hier niet onder geleden en de wedstrijd als ware kampioenen uitgespeeld. Ook geluk dat onze manager al kaal is want het leek net alsof hij zijn eigen haar er het liefst uit wilde rukken.

Op naar het positieve wat is opgevallen in de wedstrijd! Maaike heeft donderdag tijdens de training wat persoonlijke coaching gehad van coach Koen en dat zag de reporter terug in deze wedstrijd. De spelverdeler van Tilburg is mee genomen naar Weert, want Maaike heeft deze namelijk nog steeds in haar broekzak. Wat stond die meid fantastisch te verdedigen! Gevolgd door een coast-to-coast om op het scoresheet te belanden. En als Maaike haar welverdiende rust kreeg nam Vico het keurig van haar over, waardoor hij soms vergat te dribbelen.

De politie van Tilburg is op zoek naar Joe. Hij heeft zoveel ballen gestolen dat het wel een misdrijf moet zijn.

Nikola was weer verliefd geworden op zijn bounce-pass en het maakte hem niet uit wie er insnijdt… je wordt gevonden! Relja viel dit keer meer op door zijn verdedigende werk en was regelmatig het eindstation van dat heerlijke samenspel.
De vele aanvallende rebounds waren opgeëist door Koen en Joep….euh Gijs. Gijs is die jongen die nooit fouten maakt, volgens een zekere kenner. En Koen heeft karakter getoond ondanks zijn blessure.

Jelle die zijn weg naar de ring vond en zichzelf beloonde op de vrije worp lijn wat heel bepalend is geweest in deze wedstrijd en verdedigend is hij opzij te zetten. Jamie is weer eens door de geluidsbarrière gegaan om wat lay ups er in te leggen. En Siep is altijd een harde werker die gewoon all-round is, zowel verdedigend als aanvallend kun je daar als publiek van genieten.

Isayah was deze wedstrijd niet alleen de topscorer met zijn 20 punten maar ook een smaakmaker. Hij is niet de langste van het veld, maar heeft door zijn goede positie en timing veel aanvallende rebounds gepakt en beslissende assists gegeven. Ook zijn vrije worpen werden allemaal benut.

Met deze positieve flow gaan we de volgende wedstrijd tegemoet. Op zaterdag 21 april om 16:00 uur in Boshoven tegen de Black Eagles speelt de U12-1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Komt dat zien!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search