Afgelopen weekend werd weer een team van BAL kampioen! Dit keer was het U14-2, wij ontvingen het volgende verslag!

Met nog twee reguliere en een inhaalwedstrijd voor de boeg vertrokken we al vroeg in de ochtend naar Hilvarenbeek. De wedstrijd tegen Biks Shots begon namelijk al om 9:30 uur.
Bij winst was het kampioenschap in the pocket. Biks Shots was de gedeelde nummer twee op de ranglijst. Ondanks het vroege uur waren alle spelers gebrand op een ruime overwinning, temeer omdat de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander de eerste drie kwarten gelijk op ging (gelijke stand na 3 kwarten) Uiteindelijk werd deze wedstrijd nog met 29 punten verschil gewonnen.
Dit moest en kon zeker beter. Het was zaak om niet dezelfde fout te maken als bij veel voorgaande wedstrijden, namelijk een slow start en pas in de 3-de of 4-de kwart wakker worden!

De klus moest met 7 spelers geklaard worden vanwege een blessure van Milan. De start was als zo vaak moeizaam en al snel keken we tegen een 12-6 achterstand aan. Echter begon nu de motor niet pas in het derde of vierde kwart te draaien maar ging het gas vol open.
Biks Shots kwam amper nog aan score toe terwijl bij ons, ondanks de vele gemiste lay-ups, de ene na de andere goed lopende aanval op het veld werd gelegd. Het eerste kwart eindigde dan ook in 12-22!

Het tweede kwart gaf hetzelfde beeld met een makkelijk scorend BAL, mede door de slechte man-to-man verdediging van de tegenstander. Onze verdediging was redelijk op orde en mede daarom werd een ruststand van 22-45 bereikt.
Deze goede lijn werd het derde kwart voortgezet waarbij gezegd dient te worden dat de scores bij BAL mooi verdeeld waren binnen het team. Eindstand derde kwart 31-61.

Ondanks deze ruime voorsprong verslapte de concentratie echter niet en werd de tegenstander met vlagen zoek gespeeld. Met name de fast break verliep prima.

Eindstand 39-87….kampioen…!