Door: Jos van Moorsel
Foto’s: Jos van Moorsel

De return van de oefenpartij tegen Sparta Bertange (Luxemburg) vond niet plaats in Weert, het thuishonk van Basketbal Academie Limburg, maar in Kerkrade. BAL is te gast bij basketbalvereniging BC Titans die haar tienjarig jubileum viert. Dit jubileum is aanleiding voor BC Titans, om deze ploegen uit te nodigen in hun thuishonk, sporthal Kerkrade West.

Een extra attractie voor de Kerkradenaren is om hun eigen Sander Hollanders te zien spelen. Sander heeft zijn eerste basketbalwedstrijd in deze hal gespeeld. Hoewel Sander wegens blessure nog niet in de oefenwedstrijden zijn opwachting heeft kunnen maken, zal Sander wel enkele minuten aantreden in deze wedstrijd.

Het eerste treffen tussen deze twee partijen in Bertrange (L) leverde een nipte overwinning op voor Sparta (68-67). Maar BAL kwam nu goed uit de startblokken en het eerste kwart eindigde op 23-16.

Het tweede kwart ging gelijk op en was aantrekkelijk om te zien. Hier wist BAL de voorsprong met nog één puntje uit te breiden. Bij rust gaf het scorebord een stand van 39-31 weer.

Na rust herrees de ploeg uit Luxemburg en halverwege het derde kwart was het verschil nog maar 2 punten (44-42). Hierna liep BAL weer uit, maar in de laatste twee minuten trok Sparta de leiding naar zich toe. Het derde kwart eindigde op 56-58.

Het vierde kwart ging heen en weer en halverwege dit kwart was het verschil nog steeds twee punten. Maar toen ging de Amerikaan in Luxemburgse dienst, Lavone Holland, zich nadrukkelijk met de scores bemoeien. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde makkelijk. De eindstand werd 68-77.

Bij BAL voltrok zich een klein drama: topscorer Andrew Eudy verstapte zich en moest naar de kant. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn blessure zal zijn, maar we hopen dat het meevalt. Nota Bene: Andrew is deze dag jarig!