Door: Jeroen Welten
Foto’s: Jos van Moorsel

WEERT, 21 september 2019 – Basketbal Academie Limburg heeft haar laatste oefenwedstrijd in eigen huis in winst omgezet. Het Luxemburgse Amicale Steinsel wist weinig weerstand te bieden aan de Limburgse dadendrang. Na 40 minuten spelen gaf het scorebord 114-53 aan.

Tegen de Luxemburgse nummer 4 van afgelopen seizoen opende de jarige Trey Burch-Manning vanaf de vrije worp lijn de score voor BAL. Een fout van Roel Aarts op een driepuntspoging van een Luxemburger brengt de  tegenstanders op 1-3. Daarna gaan de Weertenaren erop en erover. Na 5 minuten staat het 13-6 en de rest van de wedstrijd blijft BAL ongeveer twee keer zoveel scoren als hun Luxemburgse tegenstrevers. In de eerste helft zijn het Roel van Overbeek met driepunters en middenafstandschoten en Roel Aarts onder het bord die al in dubbele cijfers scoren. Ook Elay Wirjo is weer terug met enkele driepunters. Via een kwartstand van 28-14 wordt de rust bereikt bij 53-27.

De tweede helft wordt door de spelers van BAL gebruikt om aan klantenbinding te doen. Door het gelijktijdige Bevrijdingsfestival in Weert zijn er niet veel mensen op deze wedstrijd afgekomen, maar die worden in ieder geval beloond voor hun komst. Het derde kwart wordt geopend door Roel Aarts met steal en dunk en afgesloten door Robin van Heukelom met een driepunter vanaf de eigen driepuntslijn in de buzzer. Daartussenin werkt de ploeg gestaag aan de voorsprong en worden de punten eerlijk verdeeld. Kwartstand 84-39.

Ook in het slotkwart dendert BAL door. Sander Hollanders zet met een driepunter de 100 op het scorebord, meteen gevolgd door een steal en dunk van de kleinste speler aan Weerter zijde: Jamayro de Windt. Dat geeft inspiratie aan Wietze Nossek en Nathillio Vrede die deze combinatie beide ook nog zullen herhalen, tot groot plezier van het doorgaans niet zo verwende Weerter publiek. Bij 114-53 eindigt de wedstrijd.

Alle 12 Weerter spelers weten tot scoren te komen. Topscorer wordt Wietze Nossek met 19, gevolgd door Roel van Overbeek met 16, Roel Aarts en Filip Varga Brzica met 15, Sander Hollanders met 10, Ivan Simic 9, Elay Wirjo en Robin van Heukelom 8, Nathillio Vrede 5, Jamayro de Windt 4, Trey Burch Manning 3 en Marijan Obad 2.