In tegenstelling tot de eerste oefenwedstrijd tegen BCC Croonen was de oefenwedstrijd BAL – Luik een echte wedstrijd. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging gelijk op. Het eerste kwart werd met een klein verschil winnend voor BAL afgesloten: 22-21

In het tweede kwart was voor Luik en de ruststand was 40-43.

Tijdens het derde kwart nam BAL weer het initiatief en werd de voorsprong van Luik teniet gedaan: 65-63.

Het kwam aan op het laatste kwart. Luik had een kleine voorsprong, maar BAL probeerde het gat te dichten. In de laatste minuut deed zich een uitzonderlijke situatie voor. BAL was aan de bal en kon mogelijk de achterstand nog goedmaken. BAL in de aanval en de bal was ongecontroleerd los. Toen vond er een botsing plaats met een speler van BAL (Roel van Overbeek) en een speler van Luik. Er werd gefloten en twee vrije worpen werden toegekend. Maar het was niet duidelijk voor wie. Vanuit mijn positie was helemaal niet te zien wat er zich had plaatsgevonden, maar twee scheidsrechters liepen naar de kant waar BAL vrije worpen kon nemen. De spelers volgden en Roel stond klaar op de lijn. Maar de scheidsrechter die voor de overtreding had gefloten liep de andere kant uit. Toen draaide het hele circus zich om en kreeg Luik twee vrije worpen die werden benut. De coach van Weert maakte zich daar boos om en kreeg een technische fout. Deze vrije worp werd ook benut en toen BAL de bal weer veroverd had, was er te weinig tijd om de achterstand weer goed te maken. Eindstand 80-86. Voor meer foto’s kijk op https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums