Door: Jos van Moorsel

LEEUWARDEN, 1 december 2019 – Basketbal Academie Limburg heeft de derde zege van dit seizoen behaald. Aris Leeuwarden was het slachtoffer. Net als op 5 oktober in Weert, moest Aris het Weerter team opnieuw de zege gunnen.

Het begin van de wedstrijd gaf de Friezen nog hoop, met Samuel Idowu die 10 punten op rij aantekende. Maar man of the match Roel Aarts zette de Limburgers weer op scherp. Het eerste kwart eindigde in 17-23.

In het tweede kwart kwam de schutterij van Aris, Samuel Idowu, Andy Mazurczak en Arunas Mikalauskas in foutenlast waardoor zij beperkt werden in hun drang tot scoren. Aris stond het laatste deel van dit kwart droog, terwijl Roel Aarts en Tray Buch-Manning het netje wisten te vinden. De ruststand was 32-41.

In het derde kwart begon BAL met een 0-9 run. De wedstrijd stond met 32-50 op dat moment al in het teken van de overwinning van BAL. Maar Aris gaf zich nog niet gewonnen en kwam nog iets terug. De eindstand van dit kwart was 49-63.

Deze voorsprong van 14 punten leek voor BAL voldoende om het laatste kwart uit te spelen. De Friezen deden nog een laatste poging om de wedstrijd te kantelen en met nog zeven minuten op de klok had Aris zich terug geknokt naar een achterstand van 5 punten: 63-68. Maar BAL hield het hoofd koel en kon uiteindelijk met een verdiende 72-80 overwinning op zak naar Weert. Met dit resultaat staat BAL op de zevende plaats en ziet het Den Helder Suns voor zich op plaats zes. Den Helder heeft 2 punten meer maar ook één wedstrijd meer gespeeld.

Topscores bij BAL waren Roel Aarts (23 punten, 8 rebounds) en Tray Buch-Manning (19 punten, 9 rebounds). Ook Roel van Overbeek (12 punten) en Elay Wirjo (11 punten) kwamen in de dubbele cijfers.