BLIJF OP DE HOOGTE VAN BASKETBAL PROMOTIE LIMBURG! VOLG ONS VIA

facebook twitter youtube picasa

Maak een keuze

Peanutbasketbal

Peanutbasketball is speciaal ontwikkeld voor kinderen die in groep 3 tot en met 8 van de basisschool zitten.

Het is een spelvorm die in toernooivorm wordt gespeeld op een half veld met twee baskets op minihoogte en voor kinderen uit groep 3 en 4 met een kleinere bal dan een minibal (maat 4). De oudere kinderen spelen met de minibal (maat 5).

Aanleiding
In diverse sporten is sprake van aangepaste competities voor jonge kinderen. Bij voetbal kennen ze reeds de 7 tegen 7 competitie op een half veld en in België kent men zelfs een 5 tegen 5 voetbalcompetitie. Bij volleybal zijn er ook competities met een lager net, een kleiner veld en 4 tegen 4.

Bij basketball kennen we natuurlijk reeds de competities voor de jongste jeugd met aangepaste spelregels, een kleinere bal en lagere baskets. Toch is het een probleem om de jongste jeugd en zeker de meisjes te interesseren voor basketball.

Waarom een aangepaste vorm van spelen voor deze kinderen?

De normale miniregels beperken nogal het meedoen van kinderen van deze leeftijd in een team van eigen leeftijdsgenootjes en of klasgenootjes. Vaak zijn er onvoldoende leden van deze leeftijdscategorie om een team van minimaal 8 spelers/speelsters te vormen.

Wat is dan de praktijk? Deze kinderen worden ingedeeld in de U10 en/of U12 en lopen er dan vaak verloren bij. Gevolg is dat deze kinderen dan snel een andere sport gaan kiezen. Ook meisjes en jongens worden vaak gemixt en ook dan leert de ervaring dat deze kinderen onze mooie basketball sport de rug toe keren.

Basketbal Promotie Limburg kan de school / BSO of vereniging helpen met het organiseren van een peanuttoernooi. In combinatie met het vooraf geven van een aantal clinics gaan de kinderen al snel plezier krijgen in het basketbal.

Heeft u vragen? mailto:peanuts@basketballpromotielimburg.nl

Trainingstijden

Zaterdag 09.00 – 10.30 Boshoven

Foto overzicht Team MU10-1 

Bekijk hier onze teams

SPONSOREN

[WLS id=”159″]

Start typing and press Enter to search