Verslag U12-1 24 maart

In de voorbereiding voor de komende wedstrijd werd er geen concentratieverlies getolereerd. De nadruk werd gelegd op het incasseren van fysiek contact. Zo moest je op donderdag tussen coach Koen en coach Frank worstelen om alleen al bij de baskets te komen. Ook op de vrijdag training werd duidelijk gemaakt dat het deze week duidelijk anders moest dan vorige week. Allemaal vastgelegd door onze, nieuw aangenomen, vlogger. Na een draak van een wedstrijd tegen High Five stond de thuiswedstrijd tegen Blauw-wit uit Roosendaal op het wedstrijdschema.

Toen was de dag eindelijk aangebroken.

De U12-1 kan de 1e kampioen uit Weert worden. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Vico drukt gelijk de stempel op de wedstrijd door er de eerste 3 punter in te gooien. En we zijn los! Het team wat vorige week zoveel moeite had om los te komen de 1e helft had daar nu totaal geen last van. Ook, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen high five, werd er samen gespeeld in plaats van de individuele actie op te zoeken. Behalve dat het mooier is om naar te kijken, is het ook veel effectiever. En voordat we er erg in hadden stonden we in de rust voor met 44-19. We hielden dus de tegenstander ook op een lager score. Verdedigend was het team net zo sterk als aanvallend. Vooral Koen, Siep en Joe lieten zich verdedigend gelden op een manier waarop de moed bij de tegenstander in de schoenen zakte.

In de 2e helft nam de captain Maaike haar team mee de strijd in. Ook Jamie was weer gas aan het geven en wist dan de bal weer van de tegenstander af te pakken zonder dat hij/zij daar erg in had. Jelle en Relja zorgde weer voor hun aandeel aan punten voor op het score sheet, die dit keer weer ouderwets geschreven werd. En Nikola, die deze wedstrijd de topscorer van de wedstrijd was met 14 punten door er met name 4 driepunters er in te ploffen. Het is lang geleden dat Nikola meer punten heeft dan persoonlijke fouten.

De play of the game gaat naar Isayah. Hij vond namelijk de altijd goed inlopende Gijs vanaf de middellijn met een bounce-pass dwas door de verdediging van blauw-wit. Gijs kon daardoor zijn haren kammen, naar huis bellen, een kop chocomel drinken en uiteindelijk de bal er zonder enkele moeite inleggen, zoveel tijd en ruimte kreeg hij door die geweldige pass. En dit was slechts 1 van de mooie aanvallen die door onze kids werden opgezet om de wedstrijd te eindigen op een monsterscore van 92-39. En zo wordt je dus kampioen… Met nog 3 wedstrijden te spelen werd de U12-1 begeleid door de heren 1 om een “mini huldiging” te ontvangen bij de wedstrijd tegen de Suns.

Met hun kampioenshirt zagen zij dat een wedstrijd fluiten nog niet zo eenvoudig is. Gelukkig voor Anthony en Cees, die onze wedstrijd keurig hebben begeleid, was onze wedstrijd een stuk makkelijker te begeleiden. Complimenten! Nu deze laatste 3 wedstrijden nog als ware kampioenen SAMEN uitspelen.