Dit weekend speelden onze teams weer dwars door het hele land.

U12-1 speelde tegen High Five uit Tilburg.

De wedstrijd startte met een score van de jarige Maaike. Helaas bleek dit niet een voorbode te zijn voor een geweldige start. Er waren namelijk deksels op de ringen geplaatst waardoor het vaak lastig was om een bal door de ring te krijgen. Veel aanvallende rebounds ten spijt bleef de score erg laag en stond er na de eerste periode 4-5 op het digitale scoreformulier. Beetje bij beetje begon de motor aan te slaan en leken ook de deksels langzaam maar zeker van de ringen af te vallen. Daarnaast zat de defense prima in elkaar, hetgeen resulteerde in twee periodes waarin we geen enkel punt tegen kregen. 33-12 was het resultaat na 4 periodes basketbal.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel kansen, veel missers, maar toch ook nog steeds veel scores. Ook over de defense konden de coaches tevreden zijn. Hoogtepunt van de wedstrijd was een toverbal van Isayah. Wegvallend van de basket probeert hij in een wanhoopspoging de bal naar de ring te gooien. In plaats van de ring te raken stuitert de bal 3 keer op de bovenkant van het bord voordat de bal ringloos door de basket valt. Na 8 x 4 minuten stond er een uitslag van 67-27 op het scorebord en was de tweede overwinning van 2018 een feit.

Na de wedstrijd kreeg de jarige job ook nog het welbekende “lang zal ze leven” te horen van haar teamgenoten. Of ze het leuk vond is nog niet bekend. Wel ging ze al onmiddellijk op zoek naar wie de volgende jarige is, om op deze manier wraak te kunnen nemen… Gelukkig kreeg iedereen wel nog een lekker zakje chips en kon iedereen vervolgens tevreden huiswaarts keren.

U14-2 ontving de jongens van het U14-1 uit Bergen op Zoom

Het begon allemaal niet zo goed. De tenues waren vergeten en dus konden de spelers nog  omkleden. Gelukkig kon een van de moeders ze toch nog brengen en hadden de spelers nog tijd voor de warming up. Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen moesten we er even in komen maar naarmate het tweede kwart kwam had iedereen de smaak weer te pakken. De tegenstanders waren best goed en snel, maar toch werd er met een paar hele mooie scores de wedstrijd gewonnen. Eindstand 66-34!

Ook het verslag van jouw team hierbij? mail naar pr@balimburg.nl!