Heren 3 nam het thuis op tegen het tweede van Kimbria uit Maastricht.  Een bijzondere aanvulling liet zich gelden… Het wedstrijdverslag van jouw team kan hier bij staan. Mail hem naar pr@balimburg.nl

Heren 3

De selectie van de wedstrijd thuis tegen Kimbria, de nummer twee van de ranglijst

bestond uit: Nick, Michael, Niels, Thomas,  Jeroen(starting five), Jander, Jean en Koen(van Gerwen): ja ja, u leest het goed, later meer over deze wonderbaarlijke transfer.

Jander was weer terug van een maandje vakantie en Thomas kon weer spelen na een weekje rust. Michael, Niels en Nick hebben gewoon goed door getraind dus die waren topfit. Beide teams hadden elkaar in oktober voor de eerste keer ontmoet, toen was de uitslag 61-53 voor Kimbria. Dus vooraf een wedstrijd met mogelijkheden.

De wedstrijd begon niet lekker, de tegenstander kon vaak vrijuit een lay-up scoren en zelf hadden we moeite om elkaar simpel  vrij te spelen. Er werd vrij veel door de scheidsrechters toegestaan wat redelijk in het nadeel van ons spel was, waardoor er voor moeilijke oplossingen werd gekozen.  Met de rust stonden we ondanks het nog niet goede spel een kleine 10 punten achter, maar er lagen nog steeds goede kansen ook al omdat wij qua conditie een stuk sterker waren(werd achteraf geconstateerd door de vele supporters van heren 3).

In het 3e kwart stond daar opeens Koen van Gerwen in het veld, nadat hij vanuit Rosmalen moest komen i.v.m. het coachen van U18-1. Koen werd door de coach van Heren 3 afgelopen week gescout tijdens een vrije training waar hij…………… opviel. Hij werd rustig gebracht en maakte meteen indruk door achtereenvolgend een steal, score, rebound en assist in de eerste minuut dat hij op het veld stond. Daarna was de pijp eigenlijk snel leeg, maar deed toch nog redelijke goede dingen voor iemand die al jaren niet gespeeld heeft!

Door drietjes van Michael, Niels, Jander en Thomas kwamen we in het vierde kwart langszij. Nick plukte zijn 10e rebound van de borden, waardoor we weinig extra aanvallen weggaven. Op het moment dat er nog 5 minuten te spelen was in het vierde(!) kwart, kwamen er 3 nieuwe spelers van Kimbria de sporthal binnen lopen, die ook verbazend genoeg direct gingen meespelen.

Dat speelde de heren 3 in de kaart. Jeroen schoot in de buzzer en ‘’in the face’’ nog een drietje raak en daarna werd er vooral vanaf de vrijeworp lijn de wedstrijd koelbloedig binnengehaald.

Einduitslag: 69-62

Een verdiende overwinning op de nummer twee, waardoor heren 3 nu op de zevende plaats staat met 5 overwinningen uit 12 wedstrijden.Klassebehoud na promotie van vorig jaar zit er nu zeker in en als er nu nog een paar wedst

rijden meer gewonnen worden zit de top 5 er ook nog in.

Programma volgende week:  zondag 4 februari uit tegen Bladel 2.