Vorige week werd U14-2 kampioen, de week daarvoor werd U12-1 al kampioen! Beide teams kwamen dit weekend nog een keer in actie en beide teams wisten hun wedstrijd geheel in stijl te winnen! De teams werden zaterdag in Sporthal Boshoven gehuldigd! Van de wedstrijd van U14-2 ontvingen we een verslag van Levi Stephan en onze vaste reporter van U12-1 schreef weer een uitgebreid verslag!

Verslag U14-2

Dit was onze eerste wedstrijd sinds we weten dat we kampioen zijn, en we zijn met volle moed deze wedstrijd ingegaan. De wedstrijden voor ons waren best wel wat uitgelopen, dus onze warming up was iets korter dan gepland. Desondanks waren we toch vrij goed van start gegaan en hadden we al snel een aardige voorsprong. Maar onze tegenstanders speelden best hard, en het fluitwerk ging ook niet helemaal perfect, hierdoor raakten wij best geïrriteerd en begonnen we slecht te spelen. Maar in de tweede helft hebben we ons goed herpakt en hebben we meer ons eigen spel kunnen spelen, en ons hoofd koel kunnen houden. Het was een wedstrijd waarin we hard moesten vechten, maar dan voelt een overwinning wel veel mooier. 64-40!

Verslag U12-1

De laatste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen weekend op het programma. Onze kampioenen maakte zich op voor de laatste keer dit seizoen in een wedstrijd tegen de black eagles uit Rosmalen. Alle wedstrijden tegen de black eagles werden nog gewonnen met 25 punten of meer. Een wedstrijd waarbij we dus wederom als favoriet aan zouden beginnen.

Het team was in de loop van het seizoen gegroeid tot een geoliede machine. Het is geen groep meer van individuen, maar een hecht team die elkaar de bal toevertrouwd. Een team die begrijpt dat als je scoort weliswaar je naam op het scoresheet komt, maar wat misschien nog veel belangrijker is, dat de punten op het scorebord op naam van het team komen. En dit is elke wedstrijd weer te merken. Namelijk bijna elke week is er een verschillende speler die het team leid in het aantal gescoorde punten. Heel onvoorspelbaar voor de tegenstander dus. Iedereen kan naar binnen snijden. En als je dat maar hard en snel genoeg doet, zodat je loskomt van je verdediger, zijn het easy buckets. Dit maakt het basketbal van onze u12-1 zo mooi om naar te kijken. Wanneer het kan en nodig is worden er individuele acties gemaakt om de wedstrijd van afwisseling te voorzien. En ook met hart en ziel verdedigen is wat onze coaches verlangen van de jonge groep.

Deze wedstrijd werd de score geopend vanaf de vrije worp lijn door niemand anders dan Isayah. Maaike volgde snel met haar eigen score door haar push-shot over de verdediger te maken. Relja nam het vertrouwen weg bij zijn directe tegenstander door hem 2x achter elkaar te blocken.

Het 2e kwart werd er niet gescoord door BAL. De snelle Jamie werd vertraagd door een buikgriep. En kon alsnog zijn weg naar de basket vinden alleen de afronding was er nog niet.

Deze werd in het 3e en 4e kwart wel opgepakt door de rest van het team. Zoals gebruikelijk werd je vaak gevonden door een assist van Isayah, Siep en Nikola. En we stond ook weer in de banken wanneer Koen een enkelbreker uitdeelde aan zijn directe tegenstander. Ruststand: 35-15.

Rust….nouja niet voor BAL. Die blijven tijdens de rust na een korte bespreking mbv het wondertablet nog even de schoten en lay-ups perfectioneren. Allemaal weer vastgelegd door onze manager/vlogger.

De 2e helft begon! Tijd voor Joe om eens te laten zijn wat knokken voor de bal is. Ook een moment waar Gijs en Vico besloten om eens een individuele actie naar de ring te maken. En met succes! Jelle en Maaike vonden hun afstandsschot om de verdediging, wat op een zone leek, uit elkaar te schieten.

En toen gebeurde het…een botsing waarbij Koen weer last van zijn knie kreeg en bleef liggen. Met ingehouden adem keek het publiek toe. Het leek er in eerste instantie op dat Koen de wedstrijd zou verlaten. Alleen Koen liet dit niet toe, want hij had andere plannen. Gefrustreerd nam hij weer deel aan de wedstrijd. Zijn team had de tegenstander de bal ontfutseld en ja hoor…ze gaven deze aan Koen. Daaruit kwam de mooiste score van de wedstrijd. Koen ging onder de basket door om zijn reverse-scoop-lay-up aan de andere kant via het bord er in te leggen.

Het laatste fluitsignaal van het seizoen galmde door de hal. Eindstand: 76-40. Nu zijn we dan eindelijk officieel kampioen seizoen 2017-2018. Vanaf deze zijde nogmaals gefeliciteerd!

Dit moest natuurlijk gevierd worden. En niet met de gebruikelijke vette hap vol met vitamine V. Maar met een heerlijke Molukse rijsttafel die met liefde gemaakt is door de familie van Isayah. En een toetje mag natuurlijk niet ontbreken! Een geweldige chocolade taart van Vesna.

Ome Re en tante Josintha…terimah kasi!
Vesna, hvala na ukusnom kolaču!

Coaches bedankt voor het mooie basketbal en alle wijsheid. Ouders bedankt voor de onvoorwaardelijke steun. Spelers bedankt voor al het harde werken. En ook kinderopvang Sara en Ciara bedankt!

Het seizoen is misschien voorbij, maar de U12-1 speelt volgende week een oefenwedstrijd tegen Hanze stars uit Zutphen.