World Present

De aftrap (of in basketball-termen: tip-off) wordt gedaan door Eric-Jan de Wolf. Hij is eigenaar van World Present en zij leveren relatiegeschenken en promotioneel textiel. Ze beschikken over een eigen studio afdeling en drukkerij, waar ze veel van hun producten zelf bedrukken.
Wij vroegen hem hoe hij tot sponsoring van BAL is gekomen. Dat heeft te maken met het verleden. Eric-Jan vertelt ons dat er in de begintijd van BAL al een klant-relatie was.
Maar waarom basketball?
“Ik zou het niet doen als ik geen binding had met het spel”, verklaart Eric-Jan. Hij is vaak te zien bij thuiswedstrijden van BAL. “In Weert wordt basketball gespeeld op het hoogste niveau en men doet alle moeite om met de jeugd vooruit te komen.” Dat ziet hij als een meerwaarde ten opzichte van andere sporten in de regio.
Op de vraag wanneer de basketball-avond geslaagd is, geeft hij aan dat het niet persé nodig is dat de wedstrijd gewonnen is. “Winst maakt het wel leuker, maar de sfeer is net zo belangrijk.” Hij hoopt erop dat BAL in de toekomst meer budget zal hebben om de spelers die opgeleid zijn in eigen huis nog een paar jaar te kunnen behouden. “De realiteit is, dat de toppers in de competitie een begroting hebben die vele malen hoger ligt dan bij BAL.” Het is een kip-ei verhaal: als je veel sponsoring hebt, kun je meer presteren en als je meer wint, trek je meer publiek en sponsoring.
Overigens vindt hij dat BAL wel een trouw publiek heeft. De sporthal is vaak goed gevuld en er wordt veel jeugd uitgenodigd, waardoor bij de jeugd de interesse in de basketball-sport toeneemt.
Op de vraag of hij gelijkenissen ziet tussen topsport en zijn bedrijf is hij duidelijk. “Bij beide heb je gedrevenheid en passie nodig anders kom je er niet.”
Wij bedanken Eric-Jan voor dit gesprek en we zien hem vast wel weer terug bij de volgende wedstrijd van BAL.

World Present sponsor BAL

World Present sponsor BAL
World Present sponsor BAL

Start typing and press Enter to search