Nieuwe bestuurlijke energie voor Basketball Academie Limburg (BAL)

Op zaterdag 16 maart 2019 heeft in de algemene ledenvergadering van BAL een bestuurlijke verandering plaatsgevonden. Drie bestuursleden zijn volgens schema afgetreden en er is een nieuwe voorzitter en secretaris gekozen.

10 jaar geleden startten Gerard Ackermans (voorzitter), Rob Steuten (financiële zaken) en Hans Heijdeman (secretaris) de Academie. In 10 jaar tijd hebben deze mannen met al hun ziel en zaligheid een fantastische club neergezet. BAL heeft stappen gemaakt, is groter geworden en speelt nu zelfs al twee seizoenen in de Dutch Basketball League. Op één Amerikaanse speler na, gevuld met talenten uit de eigen opleiding. Na 10 jaar is het nu tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe club mensen die de volgende stappen gaan zetten.

Twee vrijgekomen functies zijn vandaag op de ALV ingevuld. Basketball Academie Limburg heeft een nieuwe voorzitter gevonden in de persoon van Jeroen van Veen. Jeroen is een goede bekende in Weert. In 1994 kwam Jeroen spelen in het eerste team (van het toenmalige BSW). Toen is Jeroen ook verhuisd naar Weert. Jeroen heeft ervaring bij grote bedrijven. Hij werkte voor Vodafone, TomTom en Essent. Daarnaast heeft hij ook enige tijd een bestuursfunctie vervuld voor de Dutch Basketball League. Jeroen is getrouwd en heeft twee dochters, waarvan de jongste in de Academie speelt. Van Veen: “Ik wil het bestuur bedanken voor de mooie resultaten die er dankzij hun harde werken zijn neergezet en kijk ernaar uit om BAL verder te laten groeien. Met frisse energie gaan we er tegenaan!”

Marijn Braks neemt de rol van secretaris van Hans Heijdeman over. Marijn is ook getrouwd en heeft twee zonen die beiden bij de Academie spelen. Sinds ze de mooie sport basketball beoefenen, heeft Marijn de noodzaak gevoeld om betrokkenheid te tonen bij de vereniging. Hij is hiermee onder andere teammanager geweest van een van de jeugdteams van de Academie. Hij heeft vroeger korfbal beoefend op landelijk niveau en kijkt ernaar uit om zich in te zetten in het bestuur als secretaris. In het dagelijks leven is Braks werkzaam als Manager Inkoop voor een groentesnijderij die levert aan een aantal grote spelers in de markt.

Twee functies staan nog open. Voor Financiële en Commerciële zaken is BAL nog op zoek naar de juiste persoon.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search