Veldhoen en Company

Roel Geenen is managing partner bij Veldhoen en Company, een bedrijf dat 30 jaar geleden in Nederland begonnen is. Inmiddels hebben ze vestigingen over de hele wereld. Veldhoen en Company helpt bedrijven om op een nieuwe, betere manier te werken.

Activiteit Gerelateerd Werken is het toverwoord. Deze manier van werken leert bedrijven en hun medewerkers om hun werkzaamheden beter te organiseren, zodat ze fijn en productief kunnen werken. En op een manier die past. Dat kan niet door alleen een nieuw kantoor in te richten, maar om zo’n kantoor écht te laten werken is er een gedragsverandering nodig. En daar moet in geïnvesteerd worden. “Veldhoen en Company werkt aan een aanpassing van gedrag van een grote groep mensen”, vertelt Roel. “In de traditionele bedrijfsindeling vind je managers die gewend zijn alle medewerkers iedere 10 minuten te zien en te controleren.” Hun status ontlenen ze vaak aan het aantal mensen dat er op de afdeling werken. In een effectief en productieve omgeving creëer je de optimale situatie voor iedere activiteit. Of dit nu geconcentreerd werk is, conceptontwikkeling, content creatie of kennis delen. Iedere persoon heeft de keuzevrijheid en de vaardigheden dit zelf in te richten.

Een omgevingsfactor die hier om de hoek komt kijken en die nu erg actueel is: plaats onafhankelijk werken. Tijdens de huidige corona-situatie zijn veel mensen van kantoorwerk naar thuiswerk gegaan en hebben zo ervaren dat er meer mogelijkheden zijn. Maar plaats onafhankelijk kun je ruimer zien: niet alleen de locatie waar je computer staat, maar ook werktijden en routines zijn onafhankelijk. “Veel mensen hebben nu misschien wel gemerkt dat er alternatieven zijn voor iedere morgen tussen 8 en 9 in de file staan.”

Op onze vraag of het corona-virus gevolgen heeft voor zijn bedrijf antwoordt hij: “Dit heeft nog geen impact voor ons. Als na verloop van tijd ten gevolge van deze pandemie bedrijven in een financiële crisis komen, mogelijk wel.”

Roel, bedankt dat je ons tijdens je drukke werkzaamheden te woord hebt gestaan en veel succes met Veldhoen en Company.

Start typing and press Enter to search