WEERT, zaterdag 19 januari 2019

Tekst en foto’s: Jos van Moorsel

Daar waren we dan in het Munttheater in Weert, een delegatie van BAL U18 uit 2018. Want dit team was genomineerd als sportploeg van het jaar 2018. Hopende op succes. Het afgelopen seizoen was dit team finalist in de Nederlandse Beker en werd er nipt (met twee punten) verloren van ZZ Leiden. Tijdens het internationale toernooi van Berlijn versloegen ze in de finale Stuttgart Eagles en werden zo winnaar van dit goed bezette toernooi. In de Nederlandse play-offs kwamen ze tot de halve finale. Alles bij elkaar een mooie lijst, mooi genoeg voor deze nominatie. Maar is dit genoeg om in Weert de sportploeg van het jaar te worden?

Eerst kwamen sporttalenten die een bijzondere sportprestatie geleverd hadden aan de beurt. Hiervan was Daan Peerlings (U16) vanwege zijn verkiezing in het Nederlands team zichtbaar als eerste loot van de BAL-boom. Er waren nog meer nominaties en hiervan wil ik u Kiki Fleuren (zus van Mick) onder de aandacht brengen. Zij werd genomineerd wegens de prestaties van de Nederlandse selectie bij 3×3 basketball.

Toen bekend werd gemaakt wie sportploeg van het jaar werd, ging de eer voor dit onderdeel naar het Life Saving team meisjes aspiranten. Helaas voor onze jongens, maar proficiat voor deze meisjes.

Na afloop van het evenement heeft ons U18 team namens onze sponsor Sunstroom aan alle aanwezigen een vrijkaartje voor een van de wedstrijden van BAL eredivisie gegeven. We willen iedereen graag in onze sporthal en ons gezellige sportcafé verwelkomen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search