De 23-jarige forward/center Wietze Nossek zal een jaar langer in het shirt van Basketbal Academie Limburg in actie komen.

Wietze begint aan zijn vijfde seizoen bij BAL, waar hij afgelopen jaar als zesde man een belangrijkere steunpilaar was van het team. Hij noteerde een aantal keren een double double en was erg belangrijk bij het winnen van de DBL-cup. Zo kwam hij in de halve finale tegen Feyenoord tot 17 punten en 10 rebounds. Gemiddeld kwam hij in het afgelopen seizoen in 26 wedstrijden tot 9,8 punten en 4,8 rebounds.

Wietze kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Afgelopen (half) jaar hebben we een super mooi seizoen gedraaid. Dit wil ik heel graag in het nieuwe seizoen in de BNXT-league voortzetten met BAL. Ik heb mijn HBO studie dit jaar afgerond en ga mij een seizoen volledig richten op het basketbal”

De Dutch Basketball League zal vanaf het nieuwe seizoen opgaan in de BNXT-league waarin Nederlandse en Belgische teams het tegen elkaar op gaan nemen. In deze League komt de ervaring van de pas 23-jarige Wietze goed van pas. De coaching staff is dan ook bijzonder blij dat de veelzijdige Wietze zijn contract heeft verlengd.

#wijontwikkelentalent

Recent Posts

Start typing and press Enter to search