Het team van Basketbal Academie Limburg is bijna compleet. Vandaag kunnen we bekend maken dat het 17-jarige talent Armin Strojil een verbintenis voor 4 seizoenen is aangegaan met Basketbal Academie Limburg. Samen met Odin Verhoeven is hij de jongste contractspeler van BAL.

Armin kwam op 11-jarige leeftijd naar de Academie waar hij instroomde bij de U14. Hij speelde afgelopen seizoen in de U18, trainde mee met het eerste team en kwam 5 wedstrijden in actie in de Dutch Basketball League. Armin is een dodelijke schutter die wedstrijden naar zijn hand kan zetten.

Als pointguard is Armin de eerste All-Star op een jeugd E.K. die BAL heeft voortgebracht. Armin won twee jaar geleden met de Orange Lions mu16 zilver op het EK en promoveerde met dit team onder leiding van coach Radenko Varagic naar de A-divisie. In de finale tegen Polen kwam Armin tot 23 punten, 6 assists en 3 rebounds.

Armin: “Ik ben blij met het vertrouwen van de coaches. Onder leiding van Radenko en Koen kan ik nog heel veel leren. Ik heb net mijn havo diploma gehaald en ga starten met de 4-jarige HBO opleiding ICT in Eindhoven”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search