Onze “eigen” Tony Washington is de beste rebounder in de Dutch Basketball League in het seizoen 2018-2019. Tony behaalde dit seizoen in alle competitieduels in de DBL 351 rebounds: 244 verdedigende en 107 aanvallende rebounds. Een gemiddelde score van 11,32 rebounds per duel.

De voorsprong van Tony Washington in het reboundklassement was groot. Justin Gordon van Feyenoord Rotterdam trok gemiddeld 8,76 rebounds naar beneden, terwijl Griffin Kinney bij Aris Leeuwarden goed was voor een gemiddelde van 8,02 per duel.

In ongeveer tweederde van zijn wedstrijden (19 om precies te zijn) liet Washington zijn rebounds in dubbele cijfers noteren. Op 23 december tegen Dordrecht en op 3 januari tegen Rotterdam kregen de Weerter scouts Hans Heijdeman en Henk Konings een lamme hand van de respectievelijk 22 en 21 rebounds die zij voor Washington moesten turven. In de eerste tien duels van de Dutch Basketball League had Washington in 8 wedstrijden een reboundtotaal in dubbele cijfers.

Het is niet opmerkelijk dat de toprebounder van de competitie uit Limburg afkomstig is. Sinds 1986 is Tony Washington al de elfde toprebounder die Weert aan de ranglijst levert. In de laatste 14 seizoenen kwam de toprebounder van de Dutch Basketball League 8 keer uit Weert.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search