Roel Aarts (26) heeft er na 7 jaar eredivisie, waarvan 6 jaar in Weert, voor gekozen om zijn basketbalcarrière op het hoogste niveau niet voort te zetten.

Voorzitter Jeroen van Veen: “Vorige week heeft Roel ons geïnformeerd over zijn keuze om zijn werk-privé balans meer in evenwicht te brengen. Hij heeft zijn studie afgerond en het is moeilijk om een maatschappelijke carrière te combineren met spelen bij BAL. Spelen bij BAL is topsport met 8 x per week trainen en dat valt niet te combineren met een gewone baan. Het is jammer dat we nog niet in staat zijn om spelers van zijn niveau een fulltime profcontract aan te bieden. Wij wilden heel ver gaan voor onze begrippen en een Amerikaanse speler opofferen om Roel nog een jaar te kunnen laten spelen voor BAL, want hij was enorm belangrijk voor ons team. De jonge spelers konden zich aan hem optrekken”.
“Het geeft direct ook de uitdaging aan waarvoor wij bij BAL staan. Willen wij in de toekomst blijven genieten van professioneel basketbal in Limburg, dan zullen we meer inkomsten moeten genereren zodat spelers ook na afronding van hun studie langer in Weert blijven spelen. Spelers bereiken hun top tussen 26 en 31 jaar en het is jammer dat wij de carrière van spelers nog niet met een paar jaar kunnen verlengen en een goed professioneel salaris kunnen aanbieden”.

“Volgend seizoen zullen we Roel bij een van onze thuiswedstrijden zeker nog in het zonnetje zetten want dat heeft hij na 6 jaar trouwe dienst verdiend. Wil je hierbij aanwezig zijn? Koop dan een seizoenskaart en steun BAL”.

Wij bedanken Roel en wensen hem veel succes bij alles wat hij in de toekomst gaat doen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search