Basketball Academie Limburg is verheugd te kunnen melden dat point guard Ivan Simic ook de volgende seizoenen in het zwarte tenue van de Limburgse hoofdmacht speelt. Net als eerder Wietze Nossek en Roel van Overbeek tekende Simic een contract voor twee jaar.

Na een periode op junior college in de Verenigde Staten bij Northwestern Tech en een verblijf bij Rode Ster Belgrado keerde Ivan Simic afgelopen seizoen terug op de Nederlandse velden. Dit bleef niet onopgemerkt. Simic werd aan het eind van het seizoen door coaches, spelers en journalisten een plaats toebedeeld in het DBL All Rookie Team.

De 1.88 meter lange point guard/shooting guard was afgelopen seizoen in 29 wedstrijden gemiddeld goed voor 11.1 punten, waaronder 85 driepunters. In 18 wedstrijden kwam de 21-jarige Simic in de dubbele cijfers. Zijn topscore behaalde hij in en tegen Dordrecht met 26 punten. Onder andere spelers uit Rotterdam en Den Bosch zullen nog eens terugdenken aan de verre driepunters die hij in buzzers raak wist te schieten.

Coach Radenko Varagic is blij dat hij ook komend seizoen over Simic kan beschikken.

(Foto: Tessa van Gameren)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search