In voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt het eerste team van Basketbal Academie Limburg steeds meer vorm. Het Limburgse opleidingsinstituut uit Weert bevestigt zijn status als opleider door het vastleggen van Robin van Heukelom. Na jaren in de Weerter jeugd maakt de jeugdinternational nu de overstap naar het eerste team.

Van Heukelom begon op zijn zevende met basketballen. Dat deed hij bij BSW. Twaalf jaar later is hij nog steeds in Weert te vinden. De laatste jaren in combinatie met het spelen voor U21 en U18. Incidenteel was hij al op de velden in de Dutch Basketball League te vinden. Het 19-jarig talent wordt nu toegevoegd aan het eerste team van coach Radenko Varagic. Ook de bondscoaches hebben zijn talent gespot. Deze zomer speelt hij zijn derde Europees Kampioenschap voor het NL team U20.

Afgelopen seizoen speelde Van Heukelom al 26 keer mee met de hoofdmacht. In gemiddeld net geen 15 minuten speeltijd tekende de 1.85 meter lange spelmaker voor 2.6 punten, 1.3 rebounds en 1.9 assists.

Het toevoegen van zelf opgeleid talent past binnen de visie van BAL. Jeugdig talent speelminuten garanderen in de DBL is een essentiële stap in het opleidingstraject. Met hen wordt de strijd aangegaan met de Nederlandse top!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search