Basketbal Academie Limburg (BAL) versloeg afgelopen zaterdag Heroes met 76-83. Heroes staat samen met Donar bovenaan in de competitie en dit mag wel de verrassing van het weekend genoemd worden. In Weert worden de woorden play-off al heel zachtjes uitgesproken. En als BAL de positieve tendens kan voortzetten is deelname aan de play-off niet ondenkbaar. Dat zou een enorme opsteker zijn.

Beide teams hadden spelers in de ziekenboeg maar BAL wist in het eerste kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken met een score van 8-24. Deze voorsprong werd in het tweede kwart door Heroes terug gebracht naar 32-38. Aan de kant van Heroes was Seger Bonifant de speler die de wedstrijd nog in het voordeel van Heroes wilde kantelen. Door hem wist Heroes in dit kwart de aansluiting met BAL te behouden. Het kwart eindigde met 52-59.

Het laatste kwart ging gelijk op (24-24) en dat was voor BAL voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten met 76-83. Aan de kant van Heroes kwamen de scores voornamelijk van Seger Bonifant. Hij scoorde in totaal 29 punten en was daarmee de topscorer van deze wedstrijd. Maar aan de kant van BAL waren meerdere spelers in de dubbele cijfers. Roel van Overbeek scoorde 18 punten, op de voet gevolgd door Sander Hollanders (17) en Trey Burch-Manning met 16 punten. Ook Roel Aarts liet van zich horen. Zijn optreden resulteerde in een double-double: 12 punten en 11 rebounds.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search