Daan Rosenmuller en Roel Aarts zullen aankomend seizoen uitkomen voor het Eerste team van Basketball Academie Limburg. Beide spelers tekenen een verbintenis voor het seizoen 2017-2018 en zijn daarmee de eerste spelers die vast worden gelegd voor het eerste team dat aankomend jaar uit gaat komen in de Dutch Basketball League onder leiding van coach Radenko Varagic.

De 22 jarige Rosenmuller keert hiermee weer terug op het oude nest. Hij kwam op 16 jarige leeftijd over van Harlemlakers uit Amsterdam. Na een aantal jaar in de jeugdopleiding van BAL maakte hij aan het begin van het seizoen 2014-2015 de overstap naar BSW HS1. Hier liet hij al snel zien over veel talent te beschikken en werd hij aan het einde van het seizoen bekroont met de titel ‘Rookie of the year’. De linkshandige guard is naar eigen zeggen ook zeer verheugd met de overstap naar BAL. ‘Afgelopen seizoen heeft Radenko ons echt als team goede wedstrijden laten neerzetten. Mijn doel voor aankomend jaar is het team beter te spelen en individueel weer stappen te maken. Ik ben er van overtuigd dat Radenko mij daar zeker bij kan helpen.

De 2de speler die ervoor heeft gekozen om aankomend seizoen uit te komen voor BAL HS1 is Roel Aarts. De 23-jarige center is afkomstig uit de jeugdopleiding van Den Bosch waar hij een goede fundamentale basis heeft gekregen. In het seizoen 2013-2014 maakte hij de overstap naar het eerste team van BSW. De afgelopen jaren heeft Aarts veel ervaring op kunnen doen in de Dutch Basketball league. Ook heeft hij afgelopen jaar al kennis kunnen maken met het programma van Basketball Academie Limburg. Deze samenwerking is zeer goed bevallen vanuit beide kanten en zowel coach Varagic als Aarts kijken er naar uit om aankomend jaar weer samen te werken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search