Door Jeroen Welten,  Foto’s: Tessa van Gameren

WEERT, 7 september 2019 – In de nieuwe entourage van Sporthal Boshoven heeft Basketball Academie Limburg de openingswedstrijd in eigen huis winnend afgesloten. Dreamfield Dolphins werd na een ruststand van 40-18 met 82-56 verslagen.

Bij BAL moet Elay Wirjo met een lichte blessure aan de kant blijven. Zijn plek in de basisopstelling wordt ingenomen door de 17-jarige Sander Hollanders. Verder mogen in vergelijking met de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag Jamayro de Windt en Jan Gijsen hun opwachting maken en is Tom Ackermans er niet bij.

De Weertenaren hebben net als dinsdag wat moeite om op gang te komen en de eerste score is dan ook voor de Dreamfield Dolphins, dat afgelopen seizoen als nieuwkomer verrassend meteen gedeeld tweede werd in de promotiedivisie. De 2,11m lange veteraan Sjors Poels is de man die de punten maakt voor zijn nieuwe ploeg. Als de ban eenmaal gebroken is, zorgen Roel Aarts en Trey Burch-Manning voor een 10-4 voorsprong, maar middels twee driepunters van Bemmelse zijde wordt het toch weer 10-10. De laatste score van het kwart is weer voor Burch-Manning, die bij een inworp met 0,9 seconde te gaan, de bal op tijd weet af te drukken (16-12).

Het tweede kwart wordt geopend door Ivan Simic met een driepunter. Jamayro de Windt vervangt Roel van Overbeek als die snel tegen zijn tweede fout aanloopt. Eerst is de 18-jarige spelverdeler nog wat onwennig, maar weldra toont hij lef en komt door met een driepunter en twee assists. BAL trekt ondertussen de verdediging strak aan en de ploeg uit Bemmel heeft heel veel moeite om daar doorheen te komen. Via 25-16 halverwege het kwart wordt de rust bereikt bij 40-18 (24-6). Bij de Weertenaren is intussen iedereen op het nieuwe parket verschenen en net als dinsdag heeft Burch-Manning nu ook al weer 19 punten achter zijn naam staan.

Aarts tekent voor de eerste beide scores na de pauze. Dan kunnen de Dolphins ook weer wat terug gaan doen. Het spel aan Weerter zijde wordt rommeliger, hetgeen niet verwonderlijk is als je een selectie van veertien spelers (uiteraard maar 12 deze wedstrijd) in alle mogelijke combinaties met elkaar laat spelen. Maar de ploeg uit Bemmel begint ook beter op schot te raken en middels driepunters en een fraaie baseline drive afgerond met een harde dunk van Jesper Dreis, komt de kwartstand van 62-36 (22-18) op het bord.

Het laatste kwart is het minste van Weerter kant. De inzet is zeker aanwezig, maar aan het scorende vermogen moet de onderkant van de selectie nog werken. Bemmel weet hierdoor wat punten van de achterstand in te lopen. Bij een stand van 70-49 met nog drieënhalve minuut te gaat, vindt Radenko Varagic het te gortig worden en stuurt drie basisspelers terug het veld in. Die herstellen snel de pikorde en bij 82-56 (20-20) wordt het einde bereikt.

Scores BAL: Trey Burch Manning 27 (+8r), Marijan Obad 12 (+9r), Ivan Simic en Wietze Nossek 9, Roel Aarts 8 (+10r), Nathillio Vrede 8, Filip Varga Brzica 4, Jamayro de Windt 3, Robin van Heukelom 2, Roel van Overbeek, Sander Hollanders en Jan Gijsen 0

Topscorer bij Dreamfield Dolpins: Sjors Poels 14, Keime Helfrich 11

Recent Posts

Start typing and press Enter to search