Ook komend seizoen is er in Sporthal Boshoven in Weert een Amerikaanse aanwinst te zien. Met ingang van komend seizoen komt Quatarrius Wilson de clubkleuren van de Weerter Basketbal Academie vertegenwoordigen. De 2.03 meter lange Amerikaan, die vandaag 24 kaarsjes uitblaast, is de volgende versterking in het team van coach Radenko Varagic.

Wilson speelde zijn laatste seizoenen in het Amerikaanse college basketball voor South East Missouri State, in de NCAA D1. In zijn laatste seizoen was hij een basisspeler en goed voor gemiddeld 7 punten en een gemiddelde percentage van 47% op de afwerking van al zijn schoten. Wilson zijn spel wordt gekenmerkt door goed te rebounden en stevig te verdedigen. Naast sterk inside afwerken mag Wilson ook niet vrijgelaten worden op de driepuntslijn. Een welkome versterking in de vrij complete selectie van coach Radenko Varagic.

Coach Radenko Varagic: “Het is de eerste speler die we scouten zonder de hulp van Henk Konings, na zijn overlijden. We hebben een hoop spelers bekeken en werden enthousiast van zijn beelden en de verhalen die coaches over hem vertelden. Quatarrius is atletisch en heeft een geweldige werkhouding. Wij denken dat we met Quatarrius de ideale speler hebben gevonden die past bij onze manier van spelen.

Wilson: “Ik wil de coaches van BAL bedanken voor hun vertrouwen in mijn eerste stap in Europa. Ik wil in Weert zoveel mogelijk wedstrijden winnen en mezelf blijven ontwikkelen tot de speler die ik wil zijn. Hopelijk kan ik de fans in Weert laten zien wat ze graag willen zien!

Wilson zal aansluiten bij de selectie wanneer dit mogelijk is en wanneer de competitie weer van start zal gaan. Ben jij er dan ook bij? Bestel snel je seizoenskaart voor komend seizoen en zorg dat je er bij bent! Bij een verkoop van meer dan 100 seizoenskaarten is er ruimte voor nog een kwaliteitsimpuls aan de selectie! Bestel hem snel via: www.bal-webwinkel.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search