Door: Jeroen Heijdeman
Foto’s: Carlo van Hout

WEERT, 5 oktober 2019 – Basketbal Academie Limburg heeft na drie wedstrijden al twee zeges op zak. In Weert werd het bezoekende Aris Leeuwarden, dat door blessures geplaagd wordt, met een 74-62 nederlaag terug naar Leeuwarden gestuurd.

BAL begint de wedstrijd in een vernieuwde sporthal Boshoven. Naast een likje verf heeft de hal een upgrade gehad met een nieuw geluidssysteem, disco verlichting en een perfecte basketbalvloer. Tegen Aris startte de ploeg van Radenko Varagic wederom met jeugdspeler Sander Hollanders in de starting-5.

Trey Burch-Manning wist het netje in de eerste 10 minuten prima te vinden. 10 van zijn 21 punten wist hij in dit kwart te maken. Zijn eerste dunk van het seizoen wist hij ook in dit kwart te noteren. Cedric Dedecker deed wat dingen namens de Friezen terug en ook Samuel Idowu wist het netje te vinden. De thee gingen beide teams drinken bij een stand van 35-34.

In de tweede helft wisten de Limburgers licht uit te lopen. Robin van Heukelom wist goed verdedigend werk om te zetten in twee steals en Ivan Simic liet zien het schieten van verre afstand nog niet verleerd te zijn. Aris wist bijna alleen nog maar te scoren uit vrije worpen. Na 30 minuten basketbal stond de stand op 53-48.

Een vierde kwart dat nog alle kanten op kon gaan, begon. Driepunters van Burch-Manning en Simic zorgden onder andere voor het verschil. Aris wist nog te scoren via Dedecker, maar dat mocht niet genoeg zijn. BAL pakte in een vernieuwde organisatie twee punten en mag zich na dit weekend op een gedeeld derde plaats terugvinden. Aris speelde zonder onder meer de geblesseerde Craig Osaikhwuwuomwan.