Weertenaar Oshean Brathwaite heeft zijn eerste basketbal contract getekend bij Basketbal Academie Limburg. Oshean is een talentvolle, flegmatieke pointguard met courtvision en atletisch vermogen.

Oshean, die net 19 jaar is geworden, begon op 4-jarige leeftijd met basketballen en wil in de komende vier jaar graag doorgroeien tot de vaste pointguard van Basketbal Academie Limburg. Bij BAL kan hij verder werken en een goede basis leggen voor zijn basketbaltoekomst. Oshean zal komend seizoen ook wekelijks minuten gaan maken in het U22 team.

Oshean trainde het afgelopen seizoen al mee met het eerste team en speelde 11 wedstrijden mee in de Dutch Basketball League. Daarin maakte hij gemiddeld 6,6 minuten. Ook Oshean speelde in alle nationale jeugdselecties.

Oshean: “Ik weet dat ik me onder coaches Radenko en Koen nog verder kan ontwikkelen en ben blij dat BAL de komende 4 jaar in mijn talent wil investeren. Ik heb dit jaar mijn HAVO diploma gehaald en neem een tussenjaar om me één jaar volledig te focussen op basketbal en uit te groeien tot een vaste waarde voor BAL”

#wijontwikkelentalent

Recent Posts

Start typing and press Enter to search