In de eerste plaats feliciteren we Lex met zijn verjaardag op 27 april. Dezelfde dag dat koning Willem Alexander jarig is. “Ja, de laatste jaren heb ik op mijn verjaardag een vrije dag”, zegt Lex.

Op onze vraag of hij negatieve effecten ondervindt ten gevolge van het corona-virus, geeft Lex aan dat hij het op dit moment nog net zo druk heeft als voorheen. “Ik merk nog niets van een terugloop. Maar als het virus nog lang aanhoudt, verwacht ik dat dit mogelijk wel effect kan hebben.”

We kunnen ons voorstellen dat als mensen in bepaalde beroepsgroepen ten gevolge van het virus hun baan verliezen, dat het wel merkbaar anders is. “Ja,” zegt Lex, “als je je baan kwijt bent, krijg je geen of lastig een hypotheek.” Maar vooralsnog heeft Lex het druk en loopt de woningverkoop gestaag door.

Op onze vraag hoe het gaat met bezichtigingen in deze corona-tijd legt Lex uit dat het concept van zijn bedrijf zelfverkoop is. Bezichtigingsafspraken worden door verkoper zelf uitgevoerd. “Natuurlijk adviseren wij onze klanten om bij bezichtigingen met zo min mogelijk mensen bij elkaar te komen en de regels met betrekking tot afstand en hygiëne in acht te nemen.” Koopklik brengt de wensen van koper en verkoper bij elkaar en verzorgt alles erom heen, zoals verkoopadvisering, verkooppresentatie op o.a. Funda/website/social media, taxaties, juridische afhandeling, koopakte en alle andere vastgoedvraagstukken. Kortom, datgene wat de mensen niet goed zelf kunnen en waar professionele expertise bij komt kijken, doet Koopklik. Een bezichtiging kunnen de meeste mensen zelf goed regelen. Ze besparen hiermee veel geld.

We bedanken Lex voor dit gesprek en wensen hem succes met zijn mooie bedrijf. We spreken de hoop uit, dat we elkaar in het nieuwe seizoen bij BAL weer zien.

Start typing and press Enter to search