• Te slap Kimbria uitgebekerd

  Kimbria is afgelopen weekeinde in de eigen Geusselt met 58-74 onderuit gegaan tegen Landslake Lions 2.
  Door het verlies liggen de Maastrichtsen uit de beker, en daar baalde coach Almir Klacar behoorlijk van.

  „Winst had in de volgende ronde een mooie tegenstander uit de eredivisie kunnen opleveren”, dagdroomde Klacar. „Maar Landslake heeft het vandaag verdiend om verder te gaan”, gaf hij ruiterlijk toe. De eredivisionst uit Landsmeer is al jaren een vaste waarde in het vrouwenbasketbal en stuurde een jong, technisch begaafd tweede team naar Maastricht. Al bij de eerste balcontacten was het duidelijk dat het voor Kimbria een zware dobber zou worden. De reserveploeg is uitstekend geschoold en gehard in de promotiedivisie, tactisch sterk en handig en snel aan de bal.

  Toch had Kimbria genoeg mogelijkheden om de Lions pijn te doen. Te veel mooie kansen werden echter onbenut gelaten en verdedigend kreeg Kimbria zelden vat op de gasten. „Verdedigend misten we de teamspirit en de hardheid om hen af te stoppen. Ik zie natuurlijk ook wel dat ze snel en technisch goed opgeleid zijn. Dan moet je een extra stap zetten. Maar een aantal speelsters had zich al neergelegd bij een nederlaag.” Kimbria startte desondanks voortvarend en sloot het eerste kwart verrassend af met een 15-10 voorsprong. De gasten pakten echter vlak voor de rust bij 23-24 voor het eerst een voorsprong en bouwden die gestaag uit. Bij de rust was de marge al 8 punten (27-35) en gingen bij Kimbria de kopjes omlaag. Landslake Lions leek eenvoudig op een grote overwinning af te stevenen. Kimbria veerde na rust nog even op en kwam tot twee keer toe (31-35 en 40-45) knap in de buurt van de gasten, maar kon dat niet vasthouden. De equipe van Almir Klacar ging vervolgens in de het slotkwart wel erg gewillig kopje onder. „Dit team heeft nog niet de mentale hardheid om een tegenstander pijn te doen. Als een tegenstander zes punten op rij scoort, moet je schreeuwen: ‘Tot hier en niet verder!’ Dat mis ik nog bij deze ploeg.”

  Bron: Dagblad de Limburger 24 november 2016

 • Hinke Houben in voorlopige selectie Nederlands team VU16

  Vol trots kunnen we berichten dat onze Hinke Houben is opgenomen in de voorlopige selectie Nederlands team VU16, welke zal deelnemen aan het vierlandentoernooi van 20 t/m 23 december in Bourges in Frankrijk en aan het vierlandentoernooi in Duitsland van 3 t/m 7 januari. Heel veel plezier, Hinke!

 • Met een glimlach de degradatiestrijd in

  Kimbria-coach Jos Wolfs bleef ondanks de kansloze 49-76 oorwassing in eigen huis tegen Sphinx goedlachs. „Het wordt een zwaar seizoen, maar de ploegen zitten dicht bij elkaar.”

 • Kimbria slaat in de slotfase toe

  De bekerontmoeting tussen de vrouwen van Kimbria en Virtus Werkendam was er een van de lange adem. Kimbria toonde wils- en veerkracht en sloeg in de slotakkoord toe: 63-51

 • Basketbal speel weken 2016

  Maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 septmeber
  De Basketbal Speelweek is er voor alle kinderen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar oud. Vanaf 09u30 zijn de kinderen welkom in Sporthal De Geusselt, Olympiaweg 81, om 10u00 starten we de dag en vanaf 16u00 kunnen de kinderen opgehaald worden.

  Download hier de folder als PDF.

 • Foto's peanutdag BC Kimbria 2016

  Zondag 5 juni 2016 werd er voor alle peanuts van Kimbria een instuifdag georganiseerd.

  Foto's van deze geslaagde dag zijn te zien op onze Flickr fotopagina >

 • Rolstoel Basketbal Kimbria op de radio...

  Luister het radio interview over Rolstoel Basketbal Kimbria met Willy Simon en Roel Bleize.

  Kimbria is nog op zoek naar nieuwe jeugdige leden. Voor meer informatie klik hier >

 • Aanstormende talenten...

  Het U8 team van BC Kimbria speelde een peanut toernooi in Houthalen-Helchteren op 20 december 2014.
  Ze worden getraind door Yolande Valentijn.
  Allen Toppers!!!!!

 • BC Kimbria wenst alle leden fijne feestdagen!

  2015... Het jaar dat we 60 jaar bestaan.

  Nieuwjaarsreceptie BC Kimbria
  Wanneer Donderdag 8 januari 2015
  Waar: Kantine Sporthal De Geusselt
  Tijd: vanaf 21.00 uur

  Alle leden zijn welkom om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Een jaar waarin we hopen weer mooie sportieve prestaties neer te zetten.

  Trainingen 8 januari 2015

  Mixed training jeugd
  u12+u14+u16

  van 17.00 tot 19.00 uur

  Mixed training senioren
  u18 + heren + dames + recreanten

  19.00 tot 21.00 uur

 • Trekkingsuitslag Grote Club Actie 2014
 • BC Kimbria 60-jarig jubileum clinic - vrijdag 2 januari 2015

  Om het 60 jarig jubileum van BC Kimbria extra te vieren, komt oud prof-basketballer en international Henk Pieterse naar de Geusselt in Maastricht.

  Clinic is voor u8-10-12-14-16-18

  Meer info >

 • In afwachting van trekking Grote Club Actie 2014....

  Jeroen Ruijpers van Watch Repair Service Ruijpers ontvangt Grote Club Actie SUPERLOT uit handen van Roel Bleize. WRSR steunt Kimbria en maakt 50x kans op de ton belastingvrij. Kimbria maakt kans op een clubfeest t.w.v. € 5000,-
  Bedankt Jeroen!!!!

 • Kimbria ontvangt "Meer voor Elkaar" subsidie

  BC Kimbria  heeft een mooie subsidie ontvangen van de Gemeente Maastricht in het kader van het programma "Meer voor Elkaar". De subsidie is bedoeld om het rolstoelbasketbal in Maastricht op de kaart te zetten en zal besteed worden aan o.a. rolstoelen, PR-activiteiten en opleiding van een trainer. De aanvraag van Kimbria behoorde tot 1 van de 16 genoreerde aanvragen (van de 56 ingediende).  Woensdag 5 november is op het gemeentehuis een symbolische check uitgereikt aan Willy Simon (coach van het rolstoelbasketbalteam) en Adri Voogd (voorzitter).

 • H1 in de krant na pijnlijke nederlaag in derby...

  Kimbria Heren 1 verloor van BC Bumpers in een volgens de journalist lelijke wedstrijd.....

  Bekijk artikel >

 • Kimbria Dames 1 morele winnaar tegen Bumpers

  Helaas kwam Kimbria dames 1 net te kort tegen de dames uit SIttard. Een mooie pot en het belooft iets voor de return.

  Lees artikel uit Dagblad de Limburger >

 • Week van de scheids

  Deze week, van 4 tot en met 12 oktober, is de Week van de Scheidsrechter. Wekelijks staan er ook van Kimbria vele scheidsrechters fluitend in het veld, ondersteund door andere vrijwilligers.

  Scheidsrechters Bedankt!!!!!!!

  Meer info over de week van de scheidsrechters >

 • Rolstoelers Kimbria maken goede start

  In tegenstelling tot de andere teams wordt er competitie gespeeld in toernooivorm. Elke maand is de speeldag in een andere stad en worden er 2 wedstrijden gespeeld.
  Op de eerste speeldag begon het BC Kimbria rolstoelteam met 2 overwinningen.
  TOP! Ga zo door....

 • Dames 1 in de krant

  Afgelopen zondag pakte dames 1 de eerste punten. Verloor men vorig seizoen nog 2x van Yellow Sox, nu was het Kimbria die de punten binnenhaalde. Volgens de krant was Michelle Gulikers degene die in het zinderende slot de winst binnenhaalde.

  Bekijk artikel >

 • TOPSTART door helpende leden

  Afgelopen weekend is de competitie begonnen en zoals we weten zijn de wedstrijden alleen mogelijk met inzet van vele vrijwilligers. Bij de thuiswedstrijden zijn dit de mensen die de jurytafel bemannen en de wedstijden leiden. Met trots kunnen we zeggen dat de opkomst gisteren 100% was. Een topprestatie. Er was zelfs nog iemand die een week te vroeg was om te jureren..... TOP Camille! Tot volgende week....

  Laten we met z'n allen er voor zorgen dat we deze opkomst vasthouden. Het leven van de wedstrijdcoördinator wordt dan een stuk fijner en leuk om te doen. Zoals het hoort.

 • Nieuw clubhonk Kimbria?

  Tijdens het eerste speelweekend van het nieuwe seizoen hebben de bezoekers en ook de eigen fans iets kunnen drinken in de tijdelijke kantine in sporthal de Geusselt.
  Dit werd door de bezoekers zeker gewaardeerd. TOP!

  Zonder kantine is dit een prima tijdelijke oplossing.

  Kimbira bedankt allen die dit op zo'n korte termijn hebben mogelijk gemaakt!

 • Kimbria wenst Miranda Ram spoedig herstel

  Afgelopen zondag liep Miranda Ram, speelster  van dames 1 tijdens de beker-kwalificatiewedstrijden een ernstige blessure op. Tijdens een onschuldige beweging scheurde haar achillespees volledig af. Operatie volgde en volgens chirurg wordt de pees nu 3x zo sterk.
  STERKTE Miranda!!!!!

 • Kantine Geusselt tijdelijk dicht ...

  Zoals velen al is opgevallen is de kantine in sporthal de Geusselt gesloten. De gemeente is op zoek naar nieuwe uitbater. Gelukkig wordt er tot die tijd de mogelijkheid geboden om de kantineruimte op de begane grond zelf uit te baten. Op deze manier zijn we als club toch in staat om gasten iets te drinken aan te bieden.
  Uiteraard hopen we op een spoedige oplossing van de gemeente Maastricht, want dit is geen goede reclame voor club en stad.

 • Jongens u18-1 door naar 1e ronde NBB BEKER

  Bijna compleet (David was ziek) reisde u18-1 af naar Hoofddorp waar een nieuw multifunctioneel sportcomplex het podium was voor de Voorronde van de NBB Beker.

  1x verlies, maar 3x winst
  Resultaat: 2e plek en dus door naar ronde 1 van de NBB beker.

  Uitslagen Voorronde NBB Beker >

 • Heren 1 niet door in NBB Beker voorronde

  Kimbria Heren 1 won slechts 1 van de 4 wedstrijden. Jammer van de 3 geringe nederlagen, maar het toernooi was een goede voorbereiding op het seizoen dat komende week van start zal gaan.

  Uitslagen voorronde NBB Beker >

 • Mc Flurries winnen jeugdkamp 2014

  Onder leiding van Adri Voogd hebben de Mc Flurries het 29e Jeugdkamp 2014 gewonnen.
  Een top prestatie.... Proficiat!!!!!!!!

 • De Balkan shuffle

  Na een aantal goede seizoenen bij de dames 1 van Kimbria wisselt Darko Djordjevic nu met Almir Klacar.
  Darko wordt coach van heren 1 en Almir wordt coach bij dames 1.

  Beide heren gaan dus een nieuwe uitdaging tegemoet en BC Kimbria wenst hen beide een goed seizoen....

 • Nieuwe Kimbria Website

  Na een jaar van afwezigheid is er weer een nieuwe website voor BC Kimbria. Voor de start van het seizoen is de nodige informatie terug te vinden. Het komend seizoen zullen er steeds nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.


 • Oranje voor het eerst in 25 jaar naar EK Basketball

  De basketballers van Oranje gaan naar het EK van 2015. Een werkelijk schitterende overwinning (68-55) op Montenegro leverde de tweede plaats in de groep op en een beter doelgemiddelde dan Roemenië, de enige overgebleven concurrent onder de nummers twee van de divierse groepen.

  Lees meer op NBB  website >