Basketball in een rolstoel

logo NBB rsbBasketball in een rolstoel is speciaal bedoeld voor jeugd en volwassenen met een lichamelijke beperking die toch aan sport willen doen.

Je kunt last hebben van lichamelijke belemmeringen, waardoor je geen reguliere sport kunt beoefenen. Bijvoorbeeld bij rugklachten, knieproblemen of andere ongemakken. Het rolstoelbasketbal kan ook voor jou dan een uitkomst zijn!

Steyn Limpens

Steyn Limpens, lid van het BC Kimbria jeugdteam, had bij zijn geboorte een "open rug". Het belemmerde hem bij hockey, zijn favoriete sport. Bij lagere teams kon hij zich goed handhaven, maar in een hogere leeftijdscategorie, kon hij het tempo niet meer bijbenen. Via de school kreeg hij de mogelijkheid om rolsstoelbasketbal te gaan doen. Nu heeft hij veel lol in zijn nieuwe hobby en hoopt hij vurig dat leeftijdsgenoten met een beperking ook de weg naar Kimbria vinden.


Ken Borman

Het verhaal van Ken Borman is niet veel anders. Voordat hij leukemie kreeg, deed hij aan judo en voetbal. Door de intense behandelingen is het bot in zijn enkel aangetast. Natuurlijk was hij het liefste blijven voetballen, maar dat ging niet meer. Via Adelante kwam hij toen met het basketbal in aanraking en kreeg de mogelijkheid om weer te gaan sporten.Ook mensen zonder beperking kunnen ervaren hoe leuk het is om een sport eens op een andere manier te beoefenen.

Jeugd

BC Kimbria heeft sinds 2014 een jeugd rolstoelbasketbal team.
Er wordt getraind op donderdagen van 18.00 uur tot 19.30 uur in sporthal de Geusselt.

Er wordt competitie gespeeld in de Cruyff Foundation Junior League. Dit is een toernooidivisie, waarbij het team meerdere wedstijden op één dag speelt, voor spelers en speelsters t/m 19 jaar.
Bekijk uitslagen en stand in de competitie >

Een tweetal jeugdleden, Joshua Mols en Steyn Limpens maken deel uit van de voorselectie van het Nederlandse jeudteam. ZIj gaan regelmatig voor trainingen naar Papendal.
Wil je ook het Nederlandse team halen, kom dan snel mee trainen!

Volwassenen

BC Kimbria wil ook een team met volwassenen opzetten. Deze groep in opbouw zal in eerste instantie recreatief van aard zijn. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling dat dit team vanaf volgend seizoen competitie kan gaan spelen. De volwassenen zullen (in de beginfase) trainen op donderdagen van 18.00 uur tot 19.30 uur in sporthal de Geusselt.


In de media


Een keertje proberen?

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen, kom dan gerust langs voor een aantal proeflessen. We hebben rolstoelen beschikbaar. Dus sportkleding en sportschoenen meenemen is voldoende.


Contactpersonen

Wil je een keer meedoen of meer informatie, neem dan contact op met:
Willy Simon (mobiel 06-27042531 / mail w.simon@ziggo.nl)
of met
Roel Bleize (mobiel 06-30063759 / mail roel.bleize@ziggo.nl).

Bekijk de officiële pagina van rolstoelbasketbal bij de Nederlandse Basketball Bond >rolstoelbasketbal