VU16, H3: Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen

Na de nieuwe indelingen van de regionale competities speelt het vu16 team in de 1ste klasse. Het
afgelopen weekend speelde de meiden hun eerste wedstrijd in deze nieuwe poule.
De tegenstander was Attacus uit Veghel. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte en een mooi applaus voor de plotseling overleden Arno van Brakel.

De meiden van Attacus zijn jong en zeer bewegelijk en behendig met de bal. Toch waren het onze meiden die direct het voortouw namen in de wedstrijd.  Om dat uiteindelijk ook niet meer weg te geven. Continue kwamen de meiden van BAL met 5/6 punten voor maar ongeveer even zo vaak kwamen de meiden van Attacus weer dichterbij tot 2/1 punten. Het bleef lang een spannende wedstrijd. In het vierde kwart werd het definitieve verschil van 10 punten op het bord gezet. Uitslag: 41-51.

De komende week bereiden de meiden zich voor op de volgende tegenstander, Springfield uit Berlicum. Zij komen zondag 21 januari naar sporthal Boshoven. De wedstrijd start om 16.00 uur.

Heren 3 op bezoek in Someren

Zondag middag speelde onze heren 3 uit tegen Cracks in Someren.

Door blessures en afzeggingen konden ze met slechts 6 man: Nick, Niels, Tomas, Jean, Luuk en Thomas die ook nog geblesseerd was, naar Someren afreizen.

Op zich geen probleem voor deze jongens, want net voor de kerst hadden ze ook met 6 spelers verrassend gewonnen van de koploper Schijndel. Dus vertrouwen was er wel. De start was niet sterk, de vele inside spelers van Someren mochten van dichtbij vrij aanleggen en dat resulteerde al gauw in een achterstand van 6 punten.

Door de overschakeling van man-to-man naar een zone verdediging kon BAL het tij keren en zelfs even een voorsprong nemen door ook beter aanvalsspel. Bij rust stond BAL heren 3 met maar 1 punt achter.
Het derde kwart werd niet scherp gestart, tegen de zone werden verschillende driepunters gescoord en daarmee was er al snel een 15 punten achterstand bij de start van het vierde kwart. Er werd nog wel overgeschakeld naar een m-t-m verdediging maar door foutenlast in het laatste kwart moest heren 3 de wedstrijd eindigen met 3 man en werd er uiteindelijk een 104-64 nederlaag gelden.

Komend weekend zondag 21 januari staat om 16.00h de thuiswedstrijd tegen Achilles uit Nuenen gepland. Hier werd in september nog met 8 punten van verloren, dus een wedstrijd met winstkansen.