Onze razende reporter uit het U12-1 kamp is op dreef! Ook deze week ontvingen wij weer een uitgebreid verslag van de wedstrijden van het afgelopen weekend! Dit keer mét foto’s. Welke teams volgen…??

Na een week hard trainen om beter te worden, werd op de laatste trainingsdag met het team voorbereid op met name de wedstrijd uit tegen Leiden. Het gaat weliswaar om een oefenwedstrijd, maar dit was een aangegrepen kans van de coaches om de ploeg die op de 2e plaats staat in de 2e divisie tegenover de ongeslagen koploper uit de 1e klasse-A te zetten. Niet alleen om te kijken waar we als team staan, maar vooral ook om onze spelers te laten te laten proeven aan het spel, de regels en het niveau. Daarvoor zou nog een thuiswedstrijd tegen de Black Eagles uit Rosmalen op het programma staan. Deze ploeg staat 2e in onze eigen competitie.

De 1e wedstrijd tegen Rosmalen bleek een formaliteit. Bij de rust was onze u12-1 al uitgelopen naar 42-15. In de 2e helft, tijdens het 6e kwart, hadden we ons gebruikelijke “in-kak-momentje” en scoorde we zelf maar 2 punten waarbij de tegenstander er 5 mocht leggen. Een kwart om snel te vergeten dus. Toch werd de wedstrijd sterk geëindigd met een eindstand van 76-33. Een wedstrijd waarbij elke speler met een score op het sheet is komen te staan. De uitspraak “Gas erop” tegen Jamie is er 1 die is blijven hangen na de wedstrijd.

Zonder te douchen en een lunch te nuttigen die je eerst moest doorslikken en daarna pas mocht proeven zat ons team in de auto richting Leiden. Want het is een flink stuk rijden naar onze volgende tegenstander. Eenmaal aangekomen werd er weinig tijd verspild en ging de wedstrijdkleding aan en werd er gelijk aandacht besteed aan de gebruikelijke warming up.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, er werd gevochten om de beste positie en de bal. Al snel werd duidelijk dat we op een ander niveau speelden. Het tempo lag hoger en er waren een aantal regels van toepassing die ook de ouders niet gewend waren. Screens, inbound plays, 3 in the key, een zwaardere bal en een verre vrijeworplijn waren een aantal aanpassingen die het team uit Weert te verwerken kreeg. En dan nog 4 lange kwarten van 10 minuten, time-outs en wisselen omdat je te veel fouten had. Toen nog een cameraman die zijn plek niet kende maar gelukkig werd gecorrigeerd door de scheidsrechter.  Ondanks allerlei nieuwe situaties hield ons team dankzij het harde werken stand en eindigde na het 1e kwart op een stand van 26-16.

Het 2e kwart probeerden we deze lijn voort te zetten, maar onze tegenstander begon zijn klasse te tonen en zorgde ervoor dat het onderlinge verschil groter werd met een van 62-29 op het bord. Toen was het rust. Na een peptalk van de coaches met behulp van het tablet werden onze krijgers nog een keer opgezweept voor de 2e helft.

In het 3e kwart zagen we een aantal leuke aanvallen gebeuren aan de kant van BAL. Er werden nu ook simpele scores gecreëerd door middel van het aantrekken van de “help-side” waardoor vervolgens de vrije man of Maaike onder het bord werd gevonden. Ook verdedigend werd er hard gewerkt. Soms iets te hard waardoor we best wel veel “and 1’s” weggaven. Deze werden ook door de tegenstander gecontroleerd afgemaakt. Eindstand na 3 kwarten; 86-37.

De boodschap voor het laatste kwart…doorzetten!
Ook al begon de eerdere wedstrijd in de benen nu hun tol te eisen, vonden onze spelers hun/haar reserves. Er werd weer flink gewerkt net als in het 1e kwart. Balverlies werd nu ineens weer teruggewonnen door met name Joe en Isayah. Siep had zijn schot gevonden en Jelle nam weer gebruikelijk wat tegenstanders mee naar de ring in zijn euro-step. Vico stond positioneel vaak op de goed plek om in scoringspositie te komen en Maaike en Koen sprokkelde weer hun punten mee. Nikola liet de bal sneller rond gaan en Relja sloeg toen met zijn shak-n-bake. Jamie leidde de fast-break als vanouds op zijn brommer en Gijs bokste uit alsof je je ongeoorloofd in zijn territorium bevond. Een wedstrijd die niet meer gewonnen kon worden was ineens een hulpstuk geworden om je als team te kunnen bewijzen. Zelfs de tegenstander kwam in de fout problemen en begon zich aan te passen aan ons spel. Eindstand…114-56, tevreden coaches en complimenten van de tegenstander.

Het einde van de wedstrijd werd gevierd samen met de tegenstander met een gezond post-meal en een wedstrijd tussen ZZ Leiden en Landstede Zwolle in de Vijf mei hal.

Kortom een dag om niet snel te vergeten waarbij we de coach en manager willen bedanken voor al het geregel. En natuurlijk BS Leiden voor alle goede zorgen en jullie grappige accent die we nog week lang proberen te imiteren. TOP!

En om dit verslag te eindigen in de woorden van coach Radenko…