Om 17.00 op zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen Blauw-wit in Roosendaal gepland. Een wedstrijd waarbij de tegenstander het verst gevestigd van onze thuisbasis is. Ook onze rebound-machine Gijs ontbrak vandaag, hij was namelijk gestrand bij een KFC op de terugweg van een welverdiende vakantie.

Dat het een lange rit was, was meteen te merken tijdens de warming-up van onze toppers. De pit zat er nog niet echt in zullen we maar zeggen. Ook de omstandigheden voor de warming-up waren overigens verre van ideaal. Een basket met een heel klein bord en stroomkabels die over het “veld” lagen om het scorebord van voeding te voorzien. Maar dit mag eigenlijk de ongeslagen helden uit Weert niet beïnvloeden.

Tijdens de warming-up die zich uiteindelijk voortzette op het veld waar de wedstrijd gespeeld ging worden, werd ons team uiteindelijk met een warm welkom onthaald. Er werd namelijk een heuse DJ booth met de tekst in graffiti “BAL is life” ontplooid waardoor de spelers konden genieten van wat gedreun tijdens de warming-up.

De arena waar we speelden was voornamelijk gevuld met supporters van het uitspelende team. Of dat leek misschien zo omdat deze mensen er als de kippen bij waren om de beste plekken te claimen. Toch bedankt voor de support en de goede opkomst. Waar ik het publiek ook voor wil bedanken is voor hun oplettendheid richting de tafel.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen bewees het team een heuse diesel te zijn die laat op gang komt. Het liep tot het eind van het 2e kwart tamelijk gelijk op. In het 4e kwart werd er flink gas gegeven en werd het gat uiteindelijk geslagen en eindigde we de 1e helft met 23-40.

In de 2e helft was de strijd eigenlijk al gestreden. De koppies aan de kan van Roosendaal begonnen al wat te hangen. De spelers die daar het verschil konden maken werden op behoorlijke wijze geneutraliseerd. Met een aantal turnovers wat weer leidde tot makkelijke scores na fast breaks van de uitspelende ploeg. Aanvallend werd er tevens heerlijk gecombineerd en toonde BAL eindelijk weer het niveau waartoe ze in staat zijn. Dit leidde tot frustratie van onze tegenstander, dit was merkbaar door een bewuste elleboog die werd uitgedeeld. Dit had verder geen effect op onze ploeg en de wedstrijd werd uitgespeeld met als eindstand 45-73.

Na de wedstrijd volgde nog de gebruikelijke huddle en werd het publiek bedankt voor de vertrouwde steun.
De welverdiende avondmaaltijd werd voorzien bij restaurant de gouden bogen en op het menu stond aardappelen, vlees en groenten.

Op naar de volgende wedstrijd die uitgespeeld zal gaan worden in Tilburg.