U10 wint eerste wedstrijd!

Op zondag 11 maart druppelen vanaf 12 uur langzaam alle spelers en speelsters van U10 Sporthal Boshoven binnen voor de wedstrijd tegen onze gelijke concurrent Vido uit Veldhoven. Voor de eerste keer sinds januari dat we met ons volledig team inclusief de twee nieuwe talenten Yana en Daan kunnen spelen.
We zijn er klaar voor!

Na een goede warming up van coach Wiljan start de wedstrijd en wint Daan met gemak de sprongbal en volgt er al snel een score van Robbe. De eerste periode gaat gelijk op en winnen we met 8-6.

De tweede periode wordt gestart met een 3-punter van Loïs en al snel volgt ook Ilias met een score. Door een goede verdediging van iedereen komt de tegenstander niet verder dan 2 punten en winnen we ook deze periode met 7-2.

De score in de derde periode wordt geopend door Yana en dribbelt Rubin daarna met gemak langs alle tegenstanders en komt door een goed lay up tot scoren. Ook deze periode is in ons voordeel, 8-0!!

In de vierde periode gaat het scoren wat moeilijker en wordt het uiteindelijk 2-1.
Na de rust heeft iedereen de smaakt te pakken, Siënna loopt super goed vrij en geeft mooie passen aan haar teamgenoten, de vijfde periode wordt dan ook weer in het voordeel van BAL afgesloten met 10-0!
Daarna is de tegenstander even aan de beurt, nummer 12 van Vido scoort met gemak 8 punten en wij verliezen de zesde periode dan ook met 2-8.

Dat gebeurd ons natuurlijk niet nog een keer, we hadden net de smaak van scoren te pakken! De handen gaan weer omhoog in de verdediging, er komen een paar hele mooie lange passen van Robbe op Daan en Yana die de bal er weer in gooien en de zevende periode is weer voor BAL, 10-0!

De laatste periode gaat onze topscoorder Robbe los en winnen wij onze eerste wedstrijd met 54-21 door samenspel, goede verdediging, mooie scores en vooral veel lol samen!

Dat smaakt naar meer!!

Marjolein de Graaf, trotse coach U10

Verslag U12-1 10 Maart

Op vrijdagavond werd er weer hard gewerkt door het team aan de manier van aanvallen wat nu echt de vingerafdruk begint te worden. De bal lekker rond laten gaan. Dit wierp op zaterdagochtend zijn vruchten af, ook al begon de thuisspelende ploeg uit Rosmalen sterk aan de wedstrijd. Zij opende namelijk de score na de door hun gewonnen tip-off. Maar deze werd snel vergeten door een snelle, goed opgezette aanval van BAL. Er werd zo goed naar de basket gesneden door Relja waardoor Isayah de 3 punter kon maken vanuit de hoek. Relja zette zichzelf op het scorebord door zijn 2 vrije worpen er zonder enige emotie en twijfel er gewoon in te knallen. En vervolgens vond Isayah zijn “splash-brother” Jamie voor nog een 3-punter. Na een snelle steal en een simpele lay-up tekende Koen zich voor zijn 1e punten. Jelle heeft zichzelf op het wedstrijdformulier gezet door de 1e fout namens BAL te maken. De tegenstander kon in het begin nog aardig meekomen en kon de stand na het 1e kwart het verschil op maar 4 punten houden. Het was 6-10 volgens onze manager en onze mascotte die zich, samen met de reporter, in het kraaiennest bevond.

In het 2e kwart begonnen we met een compleet nieuwe line-up. Siep zette het spel op en sneed als een warm mes door de boter, door de verdediging heen van de black eagles voor zijn 1e lay-up. Ook Vico maakte zijn aanwezigheid kenbaar door er een 3 punter in te schieten. Joe schoot vanuit het kraaiennest te zien ook een 3 punter raak, maar helaas telde deze maar voor 2 na aanleiding van de minder briljante positie van de scheidsrechter. Gijs bleek weer eens een echte conciërge te zijn door al het vuile werk op te knappen en weer heel wat rebounds samen met zijn collega Nikola op te ruimen.  En als je een balletje los laat, dan is er Joe er natuurlijk ook als de kippen bij.
Eindstand na het 2e kwart…10-19.

In het 3e kwart kwam dan eindelijk de captain het veld op. Ze liet gelijk weten dat ze in het veld stond door een mooie euro-step de bucket in te gaan om de score te openen in het 3e kwart en nog 2x de tegenstander te blocken. Een kwart die werd vastgelegd met als uitslag 14-29.
In de 4e Periode tekende Jelle voor zijn eerste punten en Nikola maakte gebruik van zijn lengte door wederom veel rebounds naar beneden te treken en intimideerde zijn tegenstander door hem meerdere malen te blocken. Ruststand 15-33.

In de 2e helft was 1 van de mooiste acties een fast break geleid door Isayah die zijn teamgenoot op de brommer ervandoor zag gaan. Een strakke paas op Jamie die zijn tegenstander vervolgens ontweek door een mooie reverse aan de andere kant af te maken. NICE! Maarja ach…dat deden we vrijdag op de training ook, maar dan met 2 ballen. Another day at the office, zullen we maar zeggen.

Het 6e kwart begonnen met 18-44 en eindigden we 22-55. Het was duidelijk. De tegenstander kon het gerend en gepaas van de ploeg uit Weert niet meer behappen. BAL kon soms overgaan tot hun onhoudbare aanval, namelijk de fast-break. En een elleboog op het gezicht van Jelle, wat hem helemaal niks doet, en een paar verschrikkelijke calls konden de black eagles niet meer redden. Een anklebreaker van Jamie en Vico, een wrap-around/no-look pass van Nikola op Jelle waren een aantal hoogtepunten van de wedstrijd. Ook was Nikola nuttig voor 2 put-backs. Maar de play-of-the-day gaat naar Gijs. Die toekeek hoe zijn teamgenoten de bal er maar niet in kregen, besloot dat het welletjes was. En toornde boven alles en iedereen uit om nog maar eens een rebound te pakken om hem vervolgens genadeloos er in te leggen als een echte center. Toen het na het 7e kwart nog 22-64 was, werd uiteindelijk de wedstrijd beslist met een eindstand van 35-70.

Een wedstrijd met veel beweging in de aanval waarbij ze verdedigend weinig weggeven. Ook een wedstrijd waarbij ze aan de kant van BAL geen vrije worp gemist is. Dus stretchen en op naar de wedstrijd van de H1…