Het kampioensteam van BSW 1993-1994

Olivier van Kempen (Ollie), oud-speler van BSW en coach van het kampioensteam in 1994, is weer terug in Weert. Hij gaat het nieuwe heren-team van de breedtesport coachen. De ploeg zal uitkomen in de Tweede Divisie.

Ollie is in het basketbal geen onbekende. Hij was er als speler al bij toen BSW in 1982 promoveerde naar de eredivisie en tot 1991 bleef hij als speler in dit team. Hierna is hij een aantal jaren coach van dit team geweest met als hoogtepunt: het landskampioenschap.

Het komende seizoen zal Ollie het nieuwe seniorenteam van Basketbal Academie Limburg (BAL) gaan coachen. Dit team zal bestaan uit een aantal oude bekenden, waaronder Kenneth van Kempen, Jules Schild, Menno van Kleef, Lars van de Waardenburg en Mick Fleuren. Een team met een gezonde mix van leeftijd, ervaring en basketbalniveau. Het team is nog op zoek naar een of twee spelers die passen in een gezonde mix van presteren en gezelligheid. Ollie van Kempen: “Na de succesvolle jaren bij BSW met als hoogtepunt het kampioenschap in 1994 vind ik het leuk om bij BAL te coachen en mijn brede kennis en ervaring, opgedaan in België, ook binnen BAL te delen.

Ollie van Kempen 1988

Jeroen van Veen (voorzitter van BAL): “We zijn ontzettend blij dat we volgend jaar een extra seniorenteam kunnen inschrijven. Afgelopen maanden hebben we op initiatief van enkele spelers een plaatje uitgewerkt dat zowel voor BAL als voor de spelers aantrekkelijk is. Het geeft aan dat basketbal in Weert weer opbloeit na het succes van het afgelopen jaar met het winnen van de DBL cup.”

Wil je ook gaan basketballen (jong – oud, man – vrouw) stuur een mail naar info@balimburg.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search