De Basketball’sCool is een plek waar kinderen in de basisschool-leeftijd wekelijks basketball-les kunnen krijgen zonder dat ze direct volwaardig competitie-spelend lid van de vereniging hoeven te worden. De Basketball’sCool is onderdeel van het aanbod van een basketballvereniging en de kinderen kunnen op een vaste dag en tijdstip tegen een minimale vergoeding (meestal 2 euro per keer) terecht op de Basketball’sCool.

In deze lessen staat Peanutbasketball centraal. Op deze manier worden kinderen op een speelse manier voorbereid op een eventueel normaal lidmaatschap. Via een stempelkaart kunnen kinderen sparen voor leuke prijzen. Deelnemers aan de Basketball’sCool zijn lid van de vereniging en zijn zo via de NBB verzekerd tijdens hun basketballactiviteiten.
basketballscool
De Basketball’sCool is begonnen in Amsterdam binnen het project ‘Meedoen Alle Jeugd door Sport’, maar heeft inmiddels in meerdere plekken in Nederland voet aan de grond gekregen. In de volgende gemeenten is vanaf januari 2011 een Basketball’sCool actief: Amsterdam (8), Rotterdam (2), Arnhem (5), Enschede, Tilburg, Den Haag (2), Utrecht (6), Dordrecht, Heerenveen, Weert, Maastricht, Sittard.

Met hulp van de gemeentes, die vaak garant staan voor bijvoorbeeld de zaalhuur, is de Basketball’sCool een geweldig nieuw product. Het is vrij eenvoudig realiseerbaar en biedt een prachtige kans om bijvoorbeeld accommodatieproblemen en wachtlijsten op te lossen. Veel verenigingen grijpen het concept ook aan om de doorstroming naar de vereniging in goede banen te leiden of om een dependance te openen in wijken waar de vereniging normaal gesproken niet actief is. Het is voor de deelnemers laagdrempelig en betaalbaar, dus er wordt een grote doelgroep bereikt.

De Basketball’sCool wordt ook genoemd als een van de beste voorbeelden uit Meedoen Alle Jeugd door Sport.

Basketbal Promotie Limburg kan u helpen met het opzetten van de Basketball’sCool. Ook kan Basketbal Promotie Limburg trainers leveren die de lokale trainers begeleiden.

Heeft u vragen? info@basketballpromotielimburg.nl

Start typing and press Enter to search