Clinics voor basis / voortgezet onderwijs

De Stichting Basketball Promotie Limburg wil de basisschool gaande jeugd in heel Limburg kennis laten maken met basketbal. Dit doen we door het basketbal te brengen op de plekken waar de jeugd de meeste tijd doorbrengt, en dat is op hun school. Zowel het basis, speciaal en het voorgezet onderwijs wordt bezocht voor het geven van hoogstaande basketbal clinics door gekwalificeerde basketbaltrainers

De basis

De basisscholen of activiteiten georganiseerd voor basisschooljeugd worden bezocht door onze ervaren basketbaltrainers. Zij kunnen eventueel eigen materiaal meenemen, zoals basketballen etc. De clinics duren 1 lesuur, (dus meestal 50 minuten). De scholieren zullen kennis maken met het basketbal en zijn specifieke technieken. Daarnaast wordt er uiteraard ruimte gemaakt voor diverse spelvormen die het allemaal nog leuker maken.

Het vervolg

We streven er naar om na de 1e clinic een aantal keren (minimaal nog 2 maal) dezelfde groepen te bezoeken, zodat er echt een opbouwende lijn te herkennen zal zijn volledig passend in een leerlijn.

Het vervolg voor de betreffende onderwijzers en gymleraren is ook panklaar. Er wordt een handboek gemaakt waar alle getrainde technieken uitgebreid worden belicht. Dit betekent dat de leerkrachten een hand krijgt toegetoken om een vervolg te geven aan de clinics in de opvolgende lessen gymnastiek.

Maar er is meer…..

Tijdens de basketbalclinics worden basketball-flyers uitgedeeld. Hierin wordt voor de scholieren een korte uitleg gegeven wat basketball is. Tevens wordt de lokale basketballvereniging voorgesteld en info gegeven over contactadressen en trainingstijden. De clinics worden dan ook in overleg met de lokale verenigingen gegeven, en zo wordt de jeugd dus enthousiast gemaakt om de lokale basketbalvereniging te gaan bezoeken en eventueel lid te worden.

De vereniging

De vereniging wordt ook geholpen doordat ze desgevraagd een technisch lesplan kunnen krijgen, waarmee ze de leden een betere basisopleiding basketball kunnen geven. Om de deelnemers aan de clinics kennis te laten maken met de lokale basketbalvereniging worden er laagdrempelig inlooptrainingen georganiseerd die iedereen kan bezoeken. (zie: Basketball’sCool)

Heeft u vragen? info@basketballpromotielimburg.nl
Wilt u een trainer / clinic / training boeken? Dat kan online. Klik hier.

Start typing and press Enter to search