AMR ICT

Deze keer hebben we contact met Marco Tom. Marco is commercieel directeur bij AMR ICT. Dit bedrijf is een ICT-bedrijf dat veel klanten heeft in de zorg. Het bedrijf heeft ook klanten uit het midden- en kleinbedrijf, maar is vooral gespecialiseerd in het werken voor zorginstellingen en ziekenhuizen.

Het bedrijf is gevestigd op Maastricht Airport en uiteraard zijn we benieuwd hoe het komt dat ze het basketbal in Weert sponsoren. Marco geeft aan dat hier twee redenen voor zijn. Hijzelf is oud-basketballer en sinds zijn zoon is gaan basketballen zijn ze samen gaan kijken naar wedstrijden van BAL. Hier valt op dat het basketbal leeft. “Leuke wedstrijden, veel publiek, veel sponsoren.”

Marco ziet een parallel tussen BAL en AMR ICT. “We hebben een gelijksoortige filosofie. Wij groeien eigenlijk alleen door afstudeerders en stagiaires de mogelijkheid te geven om hun studie bij ons bedrijf af te maken en daarna in dienst te komen. Dus wij doen zelf ook aan talentontwikkeling.”

Daar komt nog bij dat AMR ICT veel voor de zorg werkt. Sponsoring van sport is een logische stap. “Het maakt niet uit: topsport of breedtesport. Bewegen is goed. Dat is het maatschappelijk verantwoorde stukje.”

Marco is sinds een paar jaar bezoeker van de thuiswedstrijden van BAL. En nu zijn oudste zoon ook speelt bij de academie is dat alleen maar meer geworden. “Het afgelopen seizoen hebben we bijna elke thuiswedstrijd gezien en het was geweldig!”

Wat zijn de verwachtingen voor het komende seizoen? Marco geeft aan dat BAL een van de weinige clubs is die nu al de selectie compleet heeft, en ook al snel weer is begonnen met de trainingen. Deze voortvarendheid is een goed teken. “Ik denk zelf dat de prestaties van het vorig seizoen zeker te evenaren zijn en ik denk dat deze goede voorbereiding zich uit gaat betalen in een goed seizoen.”

We bedanken Marco voor zijn tijd en we zullen Marco zeker in het komende seizoen treffen in sporthal Boshoven.

Start typing and press Enter to search