Met grote droefenis heeft Basketbal Academie Limburg kennis genomen van het overlijden van Henk Konings. In 1967 was Henk Konings betrokken bij het oprichten van het Weerter basketball, toen nog onder de naam Basketball Stars Weert. Als coach was Henk de coach van het team dat promotie afdwong naar de Nederlandse Eredivisie. Hij was daarnaast de architect van het team dat in 1994 het landskampioenschap naar Weert bracht. Later vervulde Henk de functie van technisch manager voor het Weerter basketball. De laatste jaren vervulde hij de rol van scout en bij de trainingen was hij de sparringpartner van de hoofdcoach.

Op landelijk niveau was hij een van de drijvende krachten achter het professioneel basketbal in Nederland. Hij was betrokken bij de start van de ‘Federatie Eredivisie Basketbal’, sinds 2017 de Dutch Basketball League genoemd. Jarenlang stippelde hij de beleidslijnen uit en bepaalde hij het gezicht van de eredivisie.

Henk ontving in december 2019 nog een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het Weerter basketball. Wie Henk heeft gezien in de laatste maanden heeft gemerkt dat het met zijn gezondheid snel achteruit ging. Henk was een strijder en liet zijn fysieke beperking hem niet weerhouden van het frequent bezoeken van zijn passie en zijn betrokkenheid hierbij. Mentaal was hij nog zo sterk zoals we hem kennen. Henk werd 74 jaar.

Voor eenieder die zijn/haar medeleven wil betuigen is er een online condoleanceregister geopend. Hier kan digitaal een bericht worden achtergelaten.

Basketbal Academie Limburg wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

http://www.condoleance.nl/17790

Recent Posts

Start typing and press Enter to search