Op tweede kerstdag vertrokken twee teams van Basketbal Academie Limburg naar het internationale kersttoernooi in Kortrijk (België). Een jongensteam en een meidenteam van U19 waren op uitnodiging van de organisatie “International X-mas Basket tournament” verzameld op de parkeerplaats bij sporthal Boshoven.

Op de eerste speeldag van het toernooi in Kortrijk, 27 december, moesten onze beide teams twee wedstrijden spelen. In de ochtend speelden de dames hun eerste wedstrijd tegen Liège Panthers. De ploeg uit Luik was met 51-35 te sterk voor onze meiden. In de middag werd hun tweede wedstrijd spannend. Deze wedstrijd tegen La Patriote Templeuve uit Frankrijk eindigde gelijk en in overtime wist wist het Franse team nipt de overwinning binnen te halen.

De eerste wedstrijd van de heren was een redelijk makkelijke overwinning op Falco Gent. Gent wordt verslagen met 47 punten verschil en de eindstand is 50-97. Ook de tweede wedstrijd wordt door de heren gewonnen. Deze keer is het iets moeilijker en de wedstrijd tegen het Litouws team (Lithuanian Regional Team) eindigt in 45-64, een verschil van 19 punten.

De volgende dag, dinsdag 28 december, wordt bepaald wie er meedoet aan de kruisfinales. De mannen verloren in Kortrijk hun laatste groepswedstrijd nipt met 76-73 van GUCO Lier. Door de twee ruime overwinningen de dag ervoor zijn ze toch als 1e in de groep geëindigd en ’s middags moesten ze aantreden tegen de nummer 2 van de ander poule: Centre AWBB (het selectieteam van Wallonië). Deze wedstrijd werd gewonnen met 63-58, dus de volgende dag staan ze in de finale.

De vrouwen wonnen dinsdagmiddag met 58-68 van Kortrijk Spurs en verloren vervolgens met 71-46 van ION Basket Waregem. Zij mogen de volgende dag strijden om plaats 3-4.

De volgende morgen, woensdag 29 december, spelen de vrouwen tegen Liège Panthers. De ploeg uit Luik geeft geen duimbreed toe en onze meiden eindigen als 4e van het sterke deelnemersveld van acht meidenploegen.

’s Middags speelt Mannen U19 de finale tegen Alba Berlijn. Helaas kunnen ze de winst niet pakken en ze sluiten af met een verdienstelijke tweede plaats op dit prestigieuze toernooi.

Onze eigen Odin Verhoeven wordt verkozen als MVP van het toernooi.

De jongens en meiden keren met een hele mooie ervaring terug naar Weert

Recent Posts

Start typing and press Enter to search