Een van de twee spelers die dit jaar vanuit Basketball Academie Limburg  (BAL) naar Amerika is vertrokken is Jan van Selst. Hij speelt daar dit jaar voor de High School Life Prep Academy in Wichita(Kansas).

Jan was tot z’n 15de keeper bij RKVVO in Veldhoven. In 2013 is hij in contact gekomen met Almonte in Eindhoven. Vanaf het begin vond hij het fantastisch en heeft de overstap gemaakt naar het basketbal. Onder leiding van onze academiecoach Koen van Gerwen (toen nog Almonte) leerde hij de eerste fundamentals van het spel en bleek er veel talent in hem te zitten. Als laatste jaars U18 is hij in 2015 op dubbele licentie naar Weert gekomen. Naast de eerste ervaringen in de landelijke U18 competitie mocht hij mee met de internationale stage van BAL naar Combine in Charlotte. Daar heeft hij de coaches overtuigt van z’n kwaliteiten en ontving hij een aanbieding om te blijven.

jan-van-selst

Ondanks deze aantrekkelijke aanbieding heeft hij samen met Radenko Varagic en Koen van Gerwen besloten om nog 1 jaar bij BAL te blijven basketballen in de U21 (België). Afgelopen seizoen heeft hij hele grote stappen gemaakt op basketbal- en fysiekgebied. Samen met het behalen van zijn schooldiploma bleek dit een ideale moment om de stap naar Amerika te maken. Hij woont nu met 2 Amerikaanse medespelers bij Head coach Jason Perez in Wichita. Met behulp van deze coach hoopt hij aan het einde van dit seizoen een mooie aanbieding op college/university te krijgen.

Jan heel veel succes dit jaar !!!!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search